Citrix brengt prioriteiten Nederlandse IT-beslissers in kaart

Nederlandse IT-beslissers werken gemiddeld 9 jaar als IT-verantwoordelijke bij dezelfde organisatie. Ze veranderen van baan als ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging (26,2%) of als ze via een headhunter een aanbieding krijgen voor een baan met meer perspectief (15,5%). Dat komt naar voren uit een recent onderzoek in opdracht van Citrix onder 850 IT-beslissers in Europa. Het onderzoek, waaraan 103 Nederlandse IT-beslissers deelnamen, keek ook naar de mate waarin IT-beslissers zich voldoende toegerust voelen om de digitale transformatie van hun organisatie te leiden, in welke opkomende technologieën ze momenteel investeren en hoe ze IT-investeringen in de bestuurskamer rechtvaardigen.

citrix Nederlandse IT-beslissers zijn over het algemeen geen jobhoppers. In hun vorige functie als IT-verantwoordelijke werkten ze gemiddeld 9 jaar en in hun huidige functie verwachten ze ongeveer net zo lang te blijven (8,3 jaar). In hun vorige baan hebben ze hun visie goed weten te verwezenlijken. Zo’n 32% zegt alle doelen te hebben behaald, ruim 57% heeft de meeste doelen behaald. Bij hun aantreden bij hun huidige werkgever trof een groot deel een IT-infrastructuur aan die niet toereikend was voor de digitale plannen van de organisatie. In Nederland zegt 38% dat. In de landen om ons heen is dat aandeel nog veel groter. In Frankrijk vond 60% van de IT-beslissers de bestaande IT ontoereikend, in Duitsland 71% en in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 73%.

Informatieveiligheid bovenaan de prioriteitenlijst

Hoog op de agenda van de Nederlandse IT-beslisser staat momenteel informatieveiligheid. Ruim 38% geeft aan dat dat de belangrijkste opkomende technologie is waarin geïnvesteerd wordt en die door de directie en het bestuur van de organisatie als strategisch belangrijk wordt gezien. Andere technologieën waarop gefocust wordt, zijn: geavanceerde data-analytics, procesautomatisering, de digitale transformatie in het algemeen en social media-analytics. Opvallend is dat bijna 11% in geen van die opkomende technologieën investeert. Ook in Frankrijk staat informatieveiligheid bovenaan de prioriteitenlijst. Voor de Duitse en Britse IT-beslissers zijn machine learning en AI de belangrijkste technologieën om in te investeren.

Rechtvaardiging van IT-investeringen

Hoe kun je de investeringen in IT rechtvaardigen in de bestuurskamer? Nederlandse IT-beslissers wijzen daarbij vooral op de uiteindelijke opbrengst (48%). De business case als leidraad nemen voor de investeringen doet een kleine 15%. Opvallend hier is dat ruim 12,5% zegt geen idee te hebben hoe de investeringen te rechtvaardigen. Ook in Duitsland, Frankrijk en het VK ligt de nadruk vooral op de Return on Investment (ROI).

Meer over
Lees ook
Dutch Datacenter Index Februari 2021

Dutch Datacenter Index Februari 2021

Midden in de inmiddels derde Coronagolf blaken de Nederlandse datacenters van het vertrouwen. De angst voor vraaguitval is vrijwel geheel verdwenen, terwijl het einde van de Corona-crisis binnen bereik ligt. De vraag naar datacentercapaciteit blijft groeien. En we zien dat de investeringsbereidheid ook eindelijk terugveert.   Met de Dut1

Techleap.nl lanceert Energy Rapport: Groot potentieel aan duurzame energie-startups, maar investeringen blijven achter

Techleap.nl lanceert Energy Rapport: Groot potentieel aan duurzame energie-startups, maar investeringen blijven achter

Nederland heeft een enorm potentieel aan duurzame energie-startups, maar een gebrek aan financiering in een later stadium belemmert vaak hun groei. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde Flattening the Climate Curve: Startup Report 2020 van Techleap.nl.

Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.