Bright Access ondersteunt oproep FCA

brightaccess-600400-Wolk-met-rondjes

Samenwerking tussen aanbieders, technologische innovaties en het nemen van meer verantwoordelijkheid  door  opdrachtgevers: deze door de Fiber Carrier Association aangedragen oplossingen voor het landelijke probleem rondom misstanden bij aanleg van glasvezel worden ondersteund door Bright Access.

Algemeen Directeur Janarthanan Sundaram zegt als aanbieder van zakelijk glasvezel op bedrijventerreinen in de afgelopen maanden een toename van graafschades te zien. “De enorme wedloop tussen de aanbieders van consumenten-glasvezel legt grote druk op de aannemers. Dit gaat in een krappe arbeidsmarkt duidelijk ten koste van de kwaliteit van aanleg. Bedrijven en consumenten zijn vervolgens de dupe van de schade die bij die onzorgvuldige aanleg ontstaat. Dat aannemers (die dus zwaar onder druk staan) de krapte vervolgens met arbeidsmigranten proberen in te dammen, is begrijpelijk maar onder deze omstandigheden niet verstandig”, aldus Sundaram.

Bright Access erkent dat er ook in het eigen proces uitdagingen zijn. Met de oprichting van Projectbureau Glasvezel vorig jaar is er veel meer coördinatie en toezicht op het eigen aanlegproces gekomen. En door het trainen van het eigen personeel en gebruik van slimme software wordt de kans op schade op eigen en andermans netwerk direct kleiner.

Sundaram roept branchegenoten op om gehoor te geven aan de oproep van FCA-directeur Andrew van der Haar en met elkaar, met brancheorganisaties en met de overheid de dialoog te zoeken.

 

 

Meer over
Lees ook
AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

Met de toenemende vraag naar hogere bandbreedte en betere prestaties in het achterhoofd, introduceert een groep van bekende Internet Exchanges een nieuwe generatie optische transceivers, 100G LR-1. Deze transceivers zijn ook wel bekend als ‘LR’. Aan de initiële uitrol doen DE-CIX, LINX, AMS-IX en BCIX mee. Zij implementeren deze technologie als ee1

Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

Stichting FttX Certificering heeft eerste certificaat uitgewerkt en getest

De stichting FttX Certificering heeft haar eerste certificaat uitgewerkt en getest in een pilot. Met de branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals wil de stichting het vakmanschap en de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur voor de toekomst borgen.

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-g1