AT&T verkoopt voor twee miljard dollar aan datacenters

090716_datacenter

AT&T doet een groot aantal datacenters in de verkoop. In totaal zou het bedrijf voor 2 miljard dollar aan datacenters willen verkopen.

Dit melden de Wall Street Journal en Reuters op basis van anonieme bronnen die bekend zouden zijn met het plan. Het nieuws volgt kort nadat bekend werd dat AT&T 18,2 miljard dollar heeft uitgegevens op de veiling van het AWS-3 spectrum door de FCC, waar het bedrijf 251 licenties heeft aangeschaft. Reuters wist vorige week te melden dat AT&T door de enorme uitgaven van het bedrijf sinds mei 2014 op het punt staat zijn Single A-kredietrating te verliezen.

Reuters haalt in het artikel drie verschillende bronnen aan, die allen anoniem willen blijven aangezien het plan door AT&T nog niet bekend is gemaakt. AT&T is net als zijn grote concurrent Verizon al enkele maanden bezig bezittingen te verkopen die niet tot de kerntaken van het bedrijf behoren. Het is niet bekend welke datacenters AT&T in de verkoop wil doen en of het partijen al kopers op het oog heeft.

Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.