ASHRAE vraagt feedback op nieuwe versie van standaard 90.4P

ASHRAE vraagt datacenterbeheerders en -eigenaren feedback te geven op een nieuwe versie van de ASHRAE standaard 90.4P ‘Energy Standard for Data Centers’. Feedback kan tot 29 mei 2016 worden ingediend.

ASHRAE-logo “Deze standaard heeft impact op een gespecialiseerde discipline, wat feedback vanuit deze sector cruciaal maakt”, stelt Ron Jarnagin van het 90.4P comité van ASHRAE. “De datacenterindustrie heeft tot nu toe gereageerd op drie publieke reviews met meer dan 1.000 reacties, die ons hebben geholpen dichter bij publicatie te komen. We hopen de definitieve standaard goed te keuren op de ASHRAE 2016 Annual Conference die deze zomer plaatsvindt.”

De eerste conceptversie van de 90.4P standaard werd in september 2015 gepubliceerd. Hierin werd de PUE gekoppeld aan de locatie van een datacenter in de wereld. Hierop kwam veel kritiek vanuit de sector. Deze regel is inmiddels geschrapt uit de conceptversie van de standaard. In de vierde conceptversie van de 90.4P standaard zijn opnieuw een aantal wijzigingen aangebracht. Een overzicht van alle wijzigingen is hier te vinden. Feedback kan hier worden ingediend.

Meer over
Lees ook
Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten