Aqua Cooling lanceert koeloplossing voor PetaGen HPC systeem van Iceotope

iceotope-petagen

Aqua Cooling lanceert de Mini-Box Cooler, een koeloplossing die specifiek is ontworpen voor het PetaGen high-performance computing systeem van Iceotope. De oplossing zorgt dat het koudemiddel waarin server blades worden ondergedompeld altijd op de optimale temperatuur is.

Dit meldt Datacentres.com. PetaGen is een systeem dat specifiek is ontworpen voor high performance computing. Het systeem kan worden voorzien van server blades en/of GPU’s die zijn ondergebracht in gesloten PetaGen chassis. Dit chassis wordt ondergedompeld in een niet ontvlambaar koudemiddel om warmte af te voeren. Dit koudemiddel warmt hierdoor op. Door de Mini-Box Cooler van Aqua Cooling met het systeem te combineren kan het koudemiddel altijd op de optimale temperatuur worden gehouden.

De Mini-Box Cooler wordt via leidingen aangesloten op het PetaGen systeem. De koelinstallatie van Aqua Cooling kan hierdoor flexibel worden geplaatst. Zo is het mogelijk de koelinstallatie buiten een datacenter te plaatsen om ruimte te besparen en daarnaast de geluidsproductie in het datacenter te minimaliseren.

Meer over
Lees ook
Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Met de voortdurende toename van het thermische ontwerpvermogen (TDP) van chips hebben traditionele methoden voor luchtkoeling steeds meer moeite om te voldoen aan de koelvereisten van moderne hyperscale datacenters, schrijft analist Yulin Wang van IDTechEx in een blog post. Als gevolg hiervan is vloeistofkoeling naar voren gekomen als een veelbelo1

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.