Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

apto logo 4kant

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Apto is opgericht om de Europese datacenteractiva van het wereldwijde investeringsbedrijf PIMCO te ontwikkelen en te exploiteren. Apto zal hierbij kunnen profiteren van de schaal en de financiële middelen die deze investeerder te bieden heeft.

Geleid door een managementteam dat onder andere werkzaam was bij Equinix, brengt Apto ruime ervaring mee in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van datacenters op schaal met zich mee.

Het managementteam van Apto bestaat uit Russell Poole als Chief Executive Officer (voorheen 23 jaar Managing Director UK bij Equinix, David West als Chief Financial Officer (10 jaar ervaring bij Digital Realty en Interxion, Roger Gough als Chief Development Officer (9 jaar aan het roer van de EMEA Construction Organisation bij AWS) en Chris Baxter als Chief Revenue Officer (voorheen onder andere 11 jaar bij het Global Accounts-team in Europa van Equinix end daarvoor actief bij BT Global Services).

Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.