DDA en omscholingstraject tot Data Center Professional

dda

We digitaliseren en automatiseren sneller dan ooit, en dat beïnvloedt  de manier waarop we werken fundamenteel. Inmiddels heeft de digitaal werkende bevolking een omvang van 2,2 miljoen en in 2025 groeit dit door naar 2.9 miljoen. Een niet te stoppen trend, die bovendien ook niet bij te houden is: de kennis en vaardigheden die we leren op school, zijn alweer verouderd nog voordat we starten op de arbeidsmarkt. Maar ook de baan die je nu hebt, zal continu veranderen of zelfs verdwijnen. Het is dus belangrijk om je continu en actief te verbreden en te verdiepen, zodat je relevant blijft op de arbeidsmarkt.

Die focus van overheid en onderwijs op “een leven lang ontwikkelen” is nu belangrijk dan ooit, zeker nu 350.000 banen op de tocht komen te staan door de Corona-crisis. Alleen al in Amsterdam is het aantal vacatures met 40% gedaald en het aantal werklozen toegenomen met 33% tot 27.000. Ook in Utrecht ziet het UWV een daling van 20% in het aantal vacatures en een stijging van 21% van het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van 2019. We moeten nu actie ondernemen en versnellen, willen we het tij keren en de werkloosheidscrisis de kiem smoren.

Gelukkig zijn er volop kansen in andere sectoren, die snelgroeiend zijn en hard op zoek naar personeel. Onze datacentersector is daar een van. Juist nu iedereen thuis werkt en thuis leert en dus meer gebruik maakt van het internet, neemt de vraag naar datacenterdiensten fors toe. Datacenters zijn fundamenteel voor thuiswerkend Nederland, en dragen bovendien €1,5 milj. bij aan het BBP. Omdat de sector snel groeit, is er ook een grote behoefte aan personeel. Al in 2019 waren er honderden openstaande vacatures en verwacht wordt dat er tot 2024 duizenden banen bij komen. Een zeer toekomstbestendige sector, met gouden kansen voor ieder die affiniteit heeft met techniek en bereid is om te leren. 

Om die reden heeft de datacenterbranche het omscholingstraject tot Data Center Professional ontwikkeld, aangeboden door Data Center College en in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Met als doel om mensen met de juiste technische competenties snel weer aan het werk te krijgen en te personeelstekorten in onze branche te reduceren. Wij zijn trots dat de branche dit initiatief zo snel heeft kunnen opzetten. Meer informatie over dit mooie initiatief vindt u op www.datacentercollege.com

Meer over
Lees ook
Nieuwe supercomputer van Jules Verne consortium biedt ongekende rekencapaciteit

Nieuwe supercomputer van Jules Verne consortium biedt ongekende rekencapaciteit

Het Jules Verne consortium ( GENCI en CEA in Frankrijk en SURF in Nederland) maakt bekend dat GENCI begin 2026 een nieuwe Europese supercomputer zal huisvesten en exploiteren in Frankrijk. De supercomputer zal worden gebaseerd op Europese hardware- en softwaretechnologieën.

Interxion en Skillsdojo werken samen voor verbeteren digitale vaardigheden kinderen

Interxion en Skillsdojo werken samen voor verbeteren digitale vaardigheden kinderen

Leverancier van datacenterdiensten Interxion: A Digital Realty Company en online educatieplatform Skillsdojo gaan samenwerken om kinderen tussen de tien en veertien jaar te onderwijzen in de rol van datacenters en data in de samenleving. Samen hebben de bedrijven een module ontwikkeld met onder meer een interactieve datacentergame.

Interxion start samenwerking met IT- en tech-studiegids TekkieWorden.nl

Interxion start samenwerking met IT- en tech-studiegids TekkieWorden.nl

In de race tegen het oplopend tekort aan mensen in de datacenter-sector start datacenteraanbieder ‘Interxion: A Digital Realty Company’ een samenwerking met IT en tech-studiegids ‘TekkieWorden.nl’. De voortschrijdend digitaliserende samenleving, mede ingegeven door de steeds concretere toepassing van innovatieve technologieën.