Cyxtera richt zich op enterprises, mkb en service providers

DCW_07_2020-LO-Cyxtera Onlangs is het datacenter van Cyxtera in het Polanenpark, aan de westkant van Amsterdam, geopend. Het is de eerste vestiging in Nederland van het bedrijf dat meer dan 60 datacenters verspreid over de wereld heeft. Waarom Cyxtera voor deze regio koos en waarmee het zich onderscheidt van de rest van de markt waren vragen die tijdens het interview met Channel Account Director Robbie Dudding, Regional Sales Director Kathrin Bindig en Dylan Simon Alexander, Inside Sales Engineer, uitgebreid zijn besproken.

Het is lastig een datacenter te bouwen in de regio Amsterdam. Grond en stroom zijn schaars. Vorig jaar deed zich de gelegenheid voor op het terrein van Cyrus One in het Polanenpark te bouwen. Omdat die locatie al eerder was gereserveerd voor datacenters kon op die plek worden gebouwd. Amsterdam is een belangrijke markt voor Cyxtera. Dudding: “Amsterdam stond vanzelfsprekend op onze roadmap. De markt en de infrastructuur is hier zeer interessant.”

Het Cyxtera datacenter is niet gebouwd om uitsluitend Amerikaanse bedrijven een digitale aanwezigheid in Nederland te geven. Dudding onderstreept dat de ruim 3500 klanten die Cyxtera wereldwijd bediend uit veel meer landen komen. “We verwachten dat door Brexit klanten die nu in onze vijf Britse datacenters zitten een deel van de business moeten overhevelen naar de EU. Voor hen is het goed nieuws dat ze Cyxtera kwaliteit en aanbod nu ook in Nederland kunnen afnemen. Daarnaast zijn we natuurlijk in Nederland om Nederlandse klanten te bedienen.”

Hybride cloud hub

Kiezen voor een datacenter en de IT-infrastructuur inzetten is in de regel een tijdrovend proces. Tegenwoordig verwachten organisaties veel kortere doorlooptijden. Simon Alexander: “Agility en snelheid zijn bij alle klanten, van de enterprises tot de MSPs, tegenwoordig alles bepalend. Ze willen snel kunnen beginnen. Daar ligt de kracht van Cyxtera, want bij ons is alles op dat snelle schakelen en leveren ingesteld.”

Dudding vult met aan: “Wat onze datacenters onderscheidt is dat we vanuit carrier neutrale omgevingen colocatie en on demand infra aanbieden, met steeds meer focus op bare metal en eerste klas connectiviteit. Via partners als Megaport voorzien wij in de opritten naar de grote public clouds.“ Het bedrijf positioneert zich als een hub voor de hybride cloud. Eigen on-premise hardware kan worden vervangen voor de hardware die Cyxtera aanbiedt in de Amsterdamse locatie en dat wordt gecombineerd met clouds tot ver in het buitenland.

Hardware-as-a-Service

Cyxtera biedt compute van HPE, Fujitsu, Nutanix aan en diensten van onder andere Zadara. De hardware kan als on-demand dienst worden afgenomen. Het cloud-model dus dat uiteraard ook voor de storage specialist Zadara geldt. “De bereidheid zelf te investeren in hardware is bij alle klantgroepen aan het afnemen. De snelheid waarmee de markt zich ontwikkelt is daarvoor een belangrijke reden”, zegt Dudding.

“Daarbij komt op dit moment ook nog eens de onzekerheid over Covid-19. Wij verminderen die zorgen, omdat wij de benodigde capaciteit gewoon snel kunnen leveren. Compute power voor reguliere applicaties en processen, maar ook bijzondere krachtige compute voor AI en ML leveren we op as-a-Service basis, dus schaalbaar en flexibel. Met Zadara hebben we ook een daar goed op aansluitende DRaaS-oplossing.”

Doelen voor het eerste jaar

Cyxtera Amsterdam is up-and-running. De eerste klanten zijn al opgetekend en maken inmiddels gebruik van het datacenter. Daarbij is het een bijzonder jaar om te starten. De verwachtingen voor het volgend jaar zijn positief. Een aantal nieuwe diensten kan nog voor het eind van 2020 worden aangekondigd. Cyxtera is ook een van de weinige partijen die de rekenkracht van NVIDIA DGX A100 Systems op een as-a-Service in Nederland gaat aanbieden.

Wat men nadrukkelijk ook zoekt is het contact met de Managed Service Provider. Nederland is een echt MSP-land. De eerste contacten die men heeft gelegd en de eerste kennismakingen zijn positief. Bindig en Simon Alexander verwachten dat dit segment onder de indruk is van het trackrecord van Cyxtera, de diensten en de programma’s. Want claimen een marktplaats te hebben en een partnerprogramma kan iedereen. Het komt aan op de customer service en daar maakt Cyxtera het onderscheid.

Lees ook
Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1