<


Connector- en kabelfabrikant maakt gebruik van ervaringen in industriële markt

HARTING Technology Group ziet zoveel kansen in de Nederlandse datacenter-markt, dat het Duitse bedrijf besloten heeft zich nadrukkelijk op dit marktsegment te gaan richten. Het bedrijf maakt daarbij handig gebruik van zijn ervaring met zowel bekabelings- als connectortechnologie voor de industrie.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen.

HARTING Technology Group ontwikkelt, produceert en verkoopt industriële connectoren en bekabeling voor data- en voedingtoepassingen, aansluitingen voor apparatuur, netwerkcomponenten en kabelassemblage voor netwerken. De producten worden wereldwijd toegepast in datacenters, fabrieksautomatisering, machinebouw, energiecentrales en telecommunicatie. Een krachtige en solide bekabeling is de ruggengraat van Integrated connectivity en garandeert een snelle en veilige uitwisseling van grote hoeveelheden data.

Tot voor kort was HARTING slechts mondjesmaat in de Nederlandse markt voor datacenters en computerruimtes actief. Maar daar komt nu verandering in. Managing Director Cor van der Graaf van HARTING BV in Den Bosch ziet kansen in de datacenter-markt.  Daarbij denkt hij met name goed gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaring die het bedrijf heeft opgedaan in de markt voor industriële bekabeling.

Industrieel

Cor van der Graaf, managing director van HARTING BV in Den Bosch: “EMC wordt een steeds groter probleem bij netwerken.”

Van der Graaf: “Door de jarenlange industriële ervaring die HARTING heeft opgedaan, weten wij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om een robuust en betrouwbaar Ethernet-netwerk te realiseren. Binnen de industrie worden zeer hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van netwerkbekabeling en connectoren. Denk hierbij aan vocht, olie en chemicaliën waar een kabel of connector aan kan worden blootgesteld, maar ook extreme temperaturen en UV-straling zijn hier zeer gebruikelijk.”

Ook EMC is al lang niet meer een probleem wat alleen maar binnen de industrie voorkomt.

Binnen datacenters maar bijvoorbeeld ook kantoren ontstaan steeds meer problemen met EMC door gebruik van onder andere frequentieregelaars voor klimaatregelingen. “Om te zorgen dat een Ethernet-netwerk zeer goed bestand is tegen externe EMC invloeden, gebruikt HARTING enkel en alleen afgeschermde kabels en connectoren”, stelt Van der Graaf. “Dit in tegenstelling tot de tot nu toe gebruikelijke niet-afgeschermde ethernetkabels en connectoren. Hiermee wordt vervuiling op het netwerk voorkomen, met alle daarbij behorende storingen. Een aantal jaren geleden was EMC nog niet echt een probleem, maar met de vraag naar hogere transmissiesnelheden en de bijbehorende frequenties neemt de kans op problemen rond EMC toe.”

De ontwikkelaars van de HARTING Technologie Groep werken intensief aan productiviteit, de mate van standaardisatie en de generieke inzet. Daarbij geeft HARTING bovendien mede vorm aan de totstandkoming van internationale standaardisatie van de datanetwerk-technologie. Hiervoor zijn de experts van HARTING actief in zowel nationale en internationale werkgroepen zoals de ISO/IEC.

Productportfolio

De productie van kabels en connectoren bij HARTING Technology Groep.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen. De portfolio is gebaseerd op zowel koper- als glasvezelcomponenten en koppelt de door HARTING ontwikkelde preLink-technologie aan de klassieke gereedschapsloze IDC-aansluittechniek. Door het gebruik van de preLink-technologie is een netwerkverbinding volledig afgeschermd - van het aan te sluiten component (de server of de switch) tot aan het patch-paneel.

Het huidige productspectrum van Ethernet-aansluittechniek, kabels en patch-kabels voor datanetwerktechnologie van HARTING is ontworpen voor een overdrachtsbandbreedte van 500 MHz. Dit komt overeen met categorie 6A volgens ISO/IEC en garandeert een bedrijfszekere gegevensoverdracht tot 10 Gigabit per seconde.

Blik op de toekomst

Omdat in de toekomst nog hogere bandbreedtes nodig zijn, werken de ontwikkelaars van HARTING inmiddels ook aan de volgende generatie netwerken. In een onderzoeksproject worden samen met de Universiteit van Reutlingen en andere experts nieuwe technologieën ontwikkeld en getest voor het overbrengen van 100 Gigabit per seconde via symmetrische transmissiekanalen op koperbasis.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Panduit levert nieuwe generatie categorie 6A UTP patchkabels voor snelle netwerken. De 24 AWG patchkabel behoort tot de compactste in de markt en consolideert vier productfamilies van deze specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren. Dankzij een kleinere diameter is de nieuwe patchkabel van Panduit eenvoudiger te installeren in hoge dichtheid...

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

De uptime-verwachtingen voor datacentra zijn hoog en belangrijke diensten hangen ervan af. Om zo weinig mogelijk risico te lopen dat een verkeerde kabel wordt losgekoppeld, is het belangrijk dat rekken, servers en kabels met gestandaardiseerde, duidelijke en betrouwbare labels worden geïdentificeerd.

Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...