Connector- en kabelfabrikant maakt gebruik van ervaringen in industriële markt

HARTING Technology Group ziet zoveel kansen in de Nederlandse datacenter-markt, dat het Duitse bedrijf besloten heeft zich nadrukkelijk op dit marktsegment te gaan richten. Het bedrijf maakt daarbij handig gebruik van zijn ervaring met zowel bekabelings- als connectortechnologie voor de industrie.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen.

HARTING Technology Group ontwikkelt, produceert en verkoopt industriële connectoren en bekabeling voor data- en voedingtoepassingen, aansluitingen voor apparatuur, netwerkcomponenten en kabelassemblage voor netwerken. De producten worden wereldwijd toegepast in datacenters, fabrieksautomatisering, machinebouw, energiecentrales en telecommunicatie. Een krachtige en solide bekabeling is de ruggengraat van Integrated connectivity en garandeert een snelle en veilige uitwisseling van grote hoeveelheden data.

Tot voor kort was HARTING slechts mondjesmaat in de Nederlandse markt voor datacenters en computerruimtes actief. Maar daar komt nu verandering in. Managing Director Cor van der Graaf van HARTING BV in Den Bosch ziet kansen in de datacenter-markt.  Daarbij denkt hij met name goed gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaring die het bedrijf heeft opgedaan in de markt voor industriële bekabeling.

Industrieel

Cor van der Graaf, managing director van HARTING BV in Den Bosch: “EMC wordt een steeds groter probleem bij netwerken.”

Van der Graaf: “Door de jarenlange industriële ervaring die HARTING heeft opgedaan, weten wij als geen ander wat er allemaal bij komt kijken om een robuust en betrouwbaar Ethernet-netwerk te realiseren. Binnen de industrie worden zeer hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van netwerkbekabeling en connectoren. Denk hierbij aan vocht, olie en chemicaliën waar een kabel of connector aan kan worden blootgesteld, maar ook extreme temperaturen en UV-straling zijn hier zeer gebruikelijk.”

Ook EMC is al lang niet meer een probleem wat alleen maar binnen de industrie voorkomt.

Binnen datacenters maar bijvoorbeeld ook kantoren ontstaan steeds meer problemen met EMC door gebruik van onder andere frequentieregelaars voor klimaatregelingen. “Om te zorgen dat een Ethernet-netwerk zeer goed bestand is tegen externe EMC invloeden, gebruikt HARTING enkel en alleen afgeschermde kabels en connectoren”, stelt Van der Graaf. “Dit in tegenstelling tot de tot nu toe gebruikelijke niet-afgeschermde ethernetkabels en connectoren. Hiermee wordt vervuiling op het netwerk voorkomen, met alle daarbij behorende storingen. Een aantal jaren geleden was EMC nog niet echt een probleem, maar met de vraag naar hogere transmissiesnelheden en de bijbehorende frequenties neemt de kans op problemen rond EMC toe.”

De ontwikkelaars van de HARTING Technologie Groep werken intensief aan productiviteit, de mate van standaardisatie en de generieke inzet. Daarbij geeft HARTING bovendien mede vorm aan de totstandkoming van internationale standaardisatie van de datanetwerk-technologie. Hiervoor zijn de experts van HARTING actief in zowel nationale en internationale werkgroepen zoals de ISO/IEC.

Productportfolio

De productie van kabels en connectoren bij HARTING Technology Groep.

HARTING biedt momenteel een gestructureerd bekabelingssysteem voor gebruik in zowel datacenters, de industrie en in kantooromgevingen. De portfolio is gebaseerd op zowel koper- als glasvezelcomponenten en koppelt de door HARTING ontwikkelde preLink-technologie aan de klassieke gereedschapsloze IDC-aansluittechniek. Door het gebruik van de preLink-technologie is een netwerkverbinding volledig afgeschermd - van het aan te sluiten component (de server of de switch) tot aan het patch-paneel.

Het huidige productspectrum van Ethernet-aansluittechniek, kabels en patch-kabels voor datanetwerktechnologie van HARTING is ontworpen voor een overdrachtsbandbreedte van 500 MHz. Dit komt overeen met categorie 6A volgens ISO/IEC en garandeert een bedrijfszekere gegevensoverdracht tot 10 Gigabit per seconde.

Blik op de toekomst

Omdat in de toekomst nog hogere bandbreedtes nodig zijn, werken de ontwikkelaars van HARTING inmiddels ook aan de volgende generatie netwerken. In een onderzoeksproject worden samen met de Universiteit van Reutlingen en andere experts nieuwe technologieën ontwikkeld en getest voor het overbrengen van 100 Gigabit per seconde via symmetrische transmissiekanalen op koperbasis.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg kan...

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.