Anord Critical Power en Mardix Group bundelen krachten

Overname (bron foto: Pixabay / TeroVesalainen)

Anord Critical Power, een Amerikaanse dochteronderneming van het Ierse Anord Control Systems, fuseert met het Britse Mardix Group. Beide partijen leveren energiesystemen voor kritieke omgevingen zoals datacenters. De partijen gaan verder onder de naam Anord-Mardix Group.

De fusie is onderdeel van een investering van de investeringsmaatschappij Bertram Capital in Mardix Group. Dit bedrijf is de grootste fabrikant van kritieke energiesystemen in het Verenigd Koninkrijk en richt zich ondermeer op de productie van schakelapparatuur, busbar systemen en power distribution units (PDU’s). Mardix Group beschikt over een wereldwijd verkoopteam, drie productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en een servicedivisie.

Investering in Anord Critical Power

Bertram Capital investeerde in mei al in Anord Critical Power. Dit is de Amerikaanse dochteronderneming van het Ierse Anord Control Systems. Anord Critical Power richt zich op schakelapparatuur, PDU’s en remote power panels. Het bedrijf beschikt over productiefaciliteiten in zowel Europa als de Verenigde Staten en een wereldwijd sales- en serviceteam.

James Peacock, managing director van Mardix Group, geeft aan dat Mardix Group en Anord Critical Power elkaar goed aanvullen en over een complementair productportfolio beschikken. Ook wijst Peacock op de productiefaciliteiten van beide bedrijven in zowel Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk als Europa. De managing director van Mardix verwacht dat het gecombineerde bedrijf beter gepositioneerd zal zijn om klanten wereldwijd te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.