Li-ion accu’s vs loodzuuraccu’s: de voor- en nadelen op een rijtje

Traditioneel worden in UPS-systemen loodzuuraccu’s gebruikt. Li-ion accu’s ontwikkelen zich echter snel en zijn steeds vaker beschikbaar in formaten die het mogelijk maken de accu’s te verwerken in UPS-systemen. Schneider Electric vergelijkt beide soorten accu’s daarom in een nieuwe whitepaper.

In de whitepaper zet Schneider Electric de voor- en nadelen van beide soorten accu’s uiteen, wat het mogelijk maakt een afweging te maken tussen loodzuuraccu’s en li-ion accu’s. Zo bieden li-ion accu’s een langere levensduur dan loodzuuraccu’s, waardoor zij minder vaak vervangen hoeven te worden en minder risico’s opleveren voor de beschikbaarheid van UPS-systemen.

Lager gewicht

Een ander belangrijk voordeel is het lagere gewicht van li-ion accu’s bij dezelfde hoeveelheid opgeslagen energie. Ook bieden de accu’s tot maximaal tien maal vaker worden ontladen dan loodzuuraccu’s. Daarnaast zijn li-ion accu’s tot vier maal beter in staat hun lading vast te houden dan loodzuuraccu’s, waardoor deze minder snel leeglopen.

Li-ion accu’s hebben echter ook nadelen ten opzichte van loodzuuraccu’s. De belangrijkste hiervan zijn de hogere kosten van li-ion accu's . Niet alleen zijn de productiekosten van li-ion accu’s hoger dan die van loodzuuraccu’s, ook is het noodzakelijk een accumanagementsysteem te implementeren om deze te kunnen inzetten. Daarnaast zijn de transporteisen voor li-ion accu’s strenger dan die voor loodzuuraccu’s, wat eveneens impact kan hebben op de kosten.

Whitepaper

Meer informatie en alle voor- en nadelen zijn te vinden in de whitepaper van Schneider Electric.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.