In Ierland wordt voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd

datacenter

Nederland staat bekend als een infrastructuurland. Ook Ierland is echter een populaire locatie om datacenters te bouwen. In het land wordt momenteel voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. De groei gaat zo snel dat Ierland een tekort aan energie dreigt te krijgen.

Dit meldt The Irish Times. Op dit moment hebben 18 verschillende partijen toestemming om in het land een nieuw datacenter neer te zetten. In totaal wordt in het land voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. Onder andere Apple, BT, eBay, Eir, EMC, Equinix, Facebook, Google, IBM, Microsoft, Vodafone en Yahoo hebben toestemming om in het land een datacenter te bouwen.

De Ierse krant waarschuwt dat Ierland hierdoor een tekort aan energie dreigt te krijgen. The Irish Times wijst op een rapport van Callaghan Engineering, waaruit blijkt dat de vraag naar energie de komende vijf jaar met 18% stijgt. Onderzoek van de Irish Wind Energy Association wijst uit dat het land 1.136 MW aan extra energiecapaciteit nodig heeft om te kunnen voldoen aan de vraag van de nieuwe datacenters.

Dossiers
Lees ook
AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

Brede steun voor maatschappelijk prioriteren, ACM roept netbeheerders op aan de slag te gaan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft 78 reacties ontvangen op het ontwerp codebesluit prioriteringsruimte transportverzoeken. Uit deze reacties blijkt dat betrokkenen positief zijn over het voorstel om het verlenen van voorrang aan projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke doelen vast te leggen in een wettelijke regeling.