In Ierland wordt voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd

datacenter

Nederland staat bekend als een infrastructuurland. Ook Ierland is echter een populaire locatie om datacenters te bouwen. In het land wordt momenteel voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. De groei gaat zo snel dat Ierland een tekort aan energie dreigt te krijgen.

Dit meldt The Irish Times. Op dit moment hebben 18 verschillende partijen toestemming om in het land een nieuw datacenter neer te zetten. In totaal wordt in het land voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. Onder andere Apple, BT, eBay, Eir, EMC, Equinix, Facebook, Google, IBM, Microsoft, Vodafone en Yahoo hebben toestemming om in het land een datacenter te bouwen.

De Ierse krant waarschuwt dat Ierland hierdoor een tekort aan energie dreigt te krijgen. The Irish Times wijst op een rapport van Callaghan Engineering, waaruit blijkt dat de vraag naar energie de komende vijf jaar met 18% stijgt. Onderzoek van de Irish Wind Energy Association wijst uit dat het land 1.136 MW aan extra energiecapaciteit nodig heeft om te kunnen voldoen aan de vraag van de nieuwe datacenters.

Dossiers
Lees ook
Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1