In Ierland wordt voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd

datacenter

Nederland staat bekend als een infrastructuurland. Ook Ierland is echter een populaire locatie om datacenters te bouwen. In het land wordt momenteel voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. De groei gaat zo snel dat Ierland een tekort aan energie dreigt te krijgen.

Dit meldt The Irish Times. Op dit moment hebben 18 verschillende partijen toestemming om in het land een nieuw datacenter neer te zetten. In totaal wordt in het land voor 3,7 miljard euro aan datacenters gebouwd. Onder andere Apple, BT, eBay, Eir, EMC, Equinix, Facebook, Google, IBM, Microsoft, Vodafone en Yahoo hebben toestemming om in het land een datacenter te bouwen.

De Ierse krant waarschuwt dat Ierland hierdoor een tekort aan energie dreigt te krijgen. The Irish Times wijst op een rapport van Callaghan Engineering, waaruit blijkt dat de vraag naar energie de komende vijf jaar met 18% stijgt. Onderzoek van de Irish Wind Energy Association wijst uit dat het land 1.136 MW aan extra energiecapaciteit nodig heeft om te kunnen voldoen aan de vraag van de nieuwe datacenters.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1