Zeven best practices die de beschikbaarheid van datacenters helpen te bewaken

datacenter

De beschikbaarheid van datacenters is vanzelfsprekend van cruciaal belang. Chatsworth Products zet zeven best practices op een rijtje die helpen de beschikbaarheid van datacenters te bewaken.

Beheer luchtstromen - De meest kritieke stap is het scheiden van koude en warme lucht in de serverruimte zelf. Hiervoor zijn drie basisoplossingen beschikbaar: een datacenterkast met een verticaal uitlaatkanaal, hot aisle containment en cold aisle containment.

Verwijder barrières voor het verhogen van de vermogens- en warmtedichtheid - Isolatie kan worden gerealiseerd door accessoires in te zetten als afdichtpanelen, luchtdammen en borstelafdichtingen.

Monitor omstandigheden in het rack en omgevingswaarden - Het is van belang te werken met oplossingen die de mogelijkheid bieden thermische en omgevingswaarden van de infrastructuur in kaart te brengen.

Energiemonitoring - Meer inlaattemperaturen zodat deze kunnen worden vergeleken met de laatste richtlijnen van ASHRAE en veranderingen in productspecificaties.

Monitor uptime en statusrapporten - Controleer de uptime rapporten van individuele systemen en monitor de status van verschillende systemen op regelmatige basis.

Stel budget beschikbaar voor nieuwe optimalisatiesystemen voor luchtstromen en airconditioning - Met een uitlaatkanaal wordt alle koude lucht die een airconditioning genereert door een server geblazen, waardoor er geen verspilling plaatsvindt.

Meer over
Lees ook
Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

DCD Intelligence - de onderzoekstak van DatacenterDynamics - heeft een rapport geschreven over de historische ontwikkeling van het energieverbruik van datacenters. Hun conclusie? De groei vlakt af. Anders gezegd: het energieverbruik van datacenters neemt - ook in Europa - nog wel toe, maar met een veel kleiner percentage dan we de afgelopen jaren1

'Veiligheid in het datacenter zorgt voor een betere beschikbaarheid'

'Veiligheid in het datacenter zorgt voor een betere beschikbaarheid'

Datacenters herbergen in veel bedrijven de kroonjuwelen: toepassingen waarmee geld wordt verdiend, gegevens die geld waard zijn. Zijn de eisen en maatregelen op het gebied van veiligheid (niet beschikbaarheid) de laatste jaren veranderd? En zo ja, hoe? Een interview met Elbert Raben van Rittal. De afgelopen jaren nam de hoeveelheid gegevens wereld1

Schleifenbauer introduceert PDU zonder stekker voor klanten die zelf willen 'termineren'

Schleifenbauer introduceert PDU zonder stekker voor klanten die zelf willen 'termineren'

Schleifenbauer introduceert een PDU speciaal voor klanten die zelf willen 'termineren'. De Terminal PDU wordt geleverd zonder stekker en maakt zowel aansluitsnoeren als stekkerblokken overbodig. De PDU kan namelijk rechtstreeks op de vaste bedrading worden aangesloten. De Terminal PDU beschikt over 3 enkelfase of 5 drie fase terminals. De terminal1