WD introduceert 6TB WD Re, WD Se en WD Re+ harde schijven

De opkomst van het internet en de voorkeur voor digitaal zakendoen verandert de storagebehoeften van datacenterbeheerders. Dienstverleners willen de hele wereld bedienen en stellen veel hogere eisen aan opslag. Enterprise-scale is niet meer voldoende, Web-scale wordt de nieuwe norm. Dit geldt zeker voor bedrijven als Google, Amazon, Facebook en Microsoft. WD speelt hierop in met nieuwe web-scale 6TB harde schijven.

Door de recente explosie aan mobiele en ongestructureerde data zijn de uitdagingen van 2010 niet meer dezelfde als die van 2020. Daardoor zullen dienstverleners met andere problemen en prioriteiten worden geconfronteerd dan doorsnee bedrijven. De vraag is niet langer of we alle data kunnen opslaan, maar hoe we dat zo efficiënt mogelijk doen en hoe eenvoudig we kunnen opschalen. Storage-oplossingen moeten tegemoetkomen aan de operationele en TCO-eisen van de dienstverleners, veranderende gebruikspatronen en de behoefte aan schaalbaarheid.

WD komt aan deze behoeften tegemoet met haar nieuwe web-scale schijven. Deze geven beheerders van datacenters de mogelijkheid om kosten te reduceren, de capaciteit te verhogen en het energieverbruik te halveren. De nieuwe WD Re+ harde schijven bieden een capaciteit tot 6TB. Daarnaast kondigt WD aan ook de WD Re en WD Se datacenter productreeksen te zullen voorzien van 6TB varianten.

Lees ook
Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Wanneer je niet wilt investeren in hardware, omdat je bijvoorbeeld tijdelijk extra opslag nodig hebt, of voor data die je op locatie verzameld en wilt verplaatsen naar een andere locatie en/of Cloud opslag, dan moet je zeker contact opnemen over deze oplossing.

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

Om een beter zicht te krijgen op Belgische spelers binnen het werkgebied van de datacenters en de aanbieders van digitale inhoud, voerde het BIPT een studie uit die de commerciële ontwikkelingen op de markt analyseert en de diensten die er aangeboden worden inventariseert. Daarnaast werd ook gekeken hoe er wordt omgegaan met veiligheid en duurzaam1

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.