Waterstof-gemeenschap zet eigen branchevereniging op

NLhydrogen

Nederland is een branchevereniging rijker die belangrijk kan worden voor de datacentersector. NLHydrogen is de branchevereniging die de waterstofsector wil verbinden, versterken en vertegenwoordigen. “Samen gaan we voorop in de realisatie van een CO₂-vrije samenleving. Met kennisdeling, een energiek netwerk en duurzame oplossingen zorgen we dat onze leden koplopers zijn en blijven”, valt te lezen op de website van de nieuwe vereniging.

Directeur van NLHydrogen is Alice Krekt. De start van de vereniging vond plaats tijdens een symposium. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen uit onder meer de verschillende sectoren, overheid en maatschappelijke organisaties. Na de presentatie van de naam, logo, website en socials volgde het symposium. Onder leiding van de dagvoorzitter gingen directeuren en voorzitters van diverse NGO’s en brancheorganisaties alsmede direct betrokken ministeries in op de grootste uitdagingen voor de uitrol van duurzame waterstof.

“Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie”, meldt de website van de vereniging. “De toepassingen zijn legio: waterstof kan dienen als halfproduct en energiedrager voor de industrie maar bijvoorbeeld ook als brandstof voor transport. Om de bedrijven die zich bezighouden met waterstof op weg te helpen in hun pionierswerk, is NLHydrogen opgericht – dé branchevereniging voor waterstof in Nederland".

Lees ook
Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Als datacenterindustrie zijn we soms zo druk aan het discussiëren over onze eigen nieuwe trends en ontwikkelingen, dat we wel eens vergeten naar andere branches en sectoren te kijken. Zo lijkt het ook te gaan met batterijsystemen voor energieopslag.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1

ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL heeft een modulair, off-grid datacenter geïntroduceerd dat draait op groene waterstof. De startup levert deze datacenters vanaf het tweede kwartaal in blokken van 1 MW met een uptime-garantie van 99,9999 procent.