Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur

ixora-switch

 

Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur.

 

In nauwe samenwerking met hun klanten werkt Switch aan een energiezuinigere toekomst. Door gebruik te maken van de restwarmte van de servers kan Switch warm water leveren aan het naburige gebouw. De noodzakelijke infrastructuur om dit te realiseren is al aanwezig. Door gebruik te maken van deze technologie wordt de CO2 voetafdruk verkleind en het energieverbruik voor Switch, haar klanten en de gebruikers van de warmte verlaagd.

Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters over de samenwerking met iXora: "Zoals de meeste datacenters zijn wij scherp op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing. Wij zijn een van de eersten die verschillende on-chip vloeistofkoeling en vroege immersive cooling oplossingen implementeerden. De grote tanks die gebruikt worden voor de huidige immersieve koeling zijn zeer efficiënt, maar niet erg praktisch. Wij geloven dat de iXora oplossing een gamechanger zal zijn op dit gebied en kijken uit naar de testresultaten die we in het komende jaar bij onze klanten zullen zien".

"iXora is verheugd om al zo vroeg in het ontwikkelingsproces aan boord te stappen van een innovatieve datacenter groep. Dit toont echt de behoefte vanuit de markt en de mogelijkheden die de toekomst zal brengen." Job Witteman legt uit: "We weten dat er een groeiende behoefte is bij datacenters om immersive cooling te implementeren. Tegelijk zien we veel terughoudendheid omdat de meesten alleen de grote tanks kennen die momenteel op de markt zijn. De oplossing die iXora biedt, is veel praktischer te implementeren in bestaande infrastructuur en zal een gebruiksvriendelijk systeem bieden voor de engineers."

Lees ook
Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.