Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur

ixora-switch

 

Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur.

 

In nauwe samenwerking met hun klanten werkt Switch aan een energiezuinigere toekomst. Door gebruik te maken van de restwarmte van de servers kan Switch warm water leveren aan het naburige gebouw. De noodzakelijke infrastructuur om dit te realiseren is al aanwezig. Door gebruik te maken van deze technologie wordt de CO2 voetafdruk verkleind en het energieverbruik voor Switch, haar klanten en de gebruikers van de warmte verlaagd.

Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters over de samenwerking met iXora: "Zoals de meeste datacenters zijn wij scherp op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing. Wij zijn een van de eersten die verschillende on-chip vloeistofkoeling en vroege immersive cooling oplossingen implementeerden. De grote tanks die gebruikt worden voor de huidige immersieve koeling zijn zeer efficiënt, maar niet erg praktisch. Wij geloven dat de iXora oplossing een gamechanger zal zijn op dit gebied en kijken uit naar de testresultaten die we in het komende jaar bij onze klanten zullen zien".

"iXora is verheugd om al zo vroeg in het ontwikkelingsproces aan boord te stappen van een innovatieve datacenter groep. Dit toont echt de behoefte vanuit de markt en de mogelijkheden die de toekomst zal brengen." Job Witteman legt uit: "We weten dat er een groeiende behoefte is bij datacenters om immersive cooling te implementeren. Tegelijk zien we veel terughoudendheid omdat de meesten alleen de grote tanks kennen die momenteel op de markt zijn. De oplossing die iXora biedt, is veel praktischer te implementeren in bestaande infrastructuur en zal een gebruiksvriendelijk systeem bieden voor de engineers."

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.