Submer lanceert SmartPodX

Submer heeft het SmartPodX-platform gelanceerd. Het gaat om een immersion coolingplatform dat voldoet aan de standaard 19-inch serverformaten en ook aan de specificaties van Open Compute Project (OCP) voor HPC-systemen en hyperscale infrastructuren.

“Onderzoeks- en commerciële organisaties moeten de computerprestaties verhogen en de kosten verlagen om te innoveren en concurrerend te blijven”, schrijft het bedrijf op zijn website. “En het verminderen van het energieverbruik en de impact op het milieu zijn morele en wettelijke vereisten geworden. Maar chips en processoren bereiken de fysieke grenzen van de prestaties op kwantumniveau, dus zijn er nieuwe oplossingen nodig.”

Hogere rekendichtheid

Submer Immersion Cooling pakt deze problemen naar eigen zeggen aan door ‘buiten de serverbox te denken’. Het bedrijf heeft lijn van horizontale racks ontwikkeld die computers en servers volledig onderdompelen in een diëlektrische vloeistof. Hiermee stelt men zet hoge prestaties te kunnen leveren, de computerdichtheid te kunnen verhogen tot een fractie van de oorspronkelijke footprint en het elektriciteitsverbruik fors zou worden verlaagd.

Screen-Shot-2019-04-16-at-10.58.51-615x377

Op de OCP Global Summit van 2019 heeft Submer deze nieuwe lijn van immersion cooling SmartPods gedemonstreerd. Men stelt dat deze oplossing is ontworpen voor de volgende generatie van high-performance supercomputers die gebouwd zijn volgens de laatste OCP-specificaties. Met deze SmartPods wil men de eerste groene supercomputers kunnen bouwen.

Opnieuw uitdenken

Daniel Pope, CEO van Submer, zei: "Het Open Compute-project is bedoeld om de computerhardware opnieuw uit te denken en een reeks normen te ontwikkelen die meer efficiëntie, schaalbaarheid, openheid en impact bieden. Zodat ons leven in zijn geheel beter wordt. Dit maakte de OCP-summit de perfecte gelegenheid om ons hyperefficiënte immersion cooling-systeem te lanceren dat de volgende generatie krachtige servers en supercomputers van stroom zal voorzien en een nieuwe golf van onderzoek en technische innovatie zal inluiden."

Dossiers