Speciale server racks voor DATEV

IMG_0653

IT-dienstverlener en softwareleverancier DATEV heeft zijn nieuwste datacenter in Nürnberg ingericht met speciaal samengestelde server racks van Schäfer IT-systems.

Tijdens de laatste uitbreiding in 2013 zijn op de 4e Datacenter-locatie van DATEV 27 server-racks van het type SP met een koude gang afsluiting (Cold Section) geïnstalleerd. De racks zijn een aanvulling op de reeds aanwezige 115 identieke SP-racks, die sinds 2011 tezamen met 2 Cold Sections zijn geleverd en geïnstalleerd. De uitbreiding van de huidige 1.000 m² datacenter-ruimte is het gevolg van de gestage groei in nieuwe activiteiten bij DATEV, zoals de Application Service Providing (ASP), de IT-beveiliging- en gegevensbescherming-oplossingen en IT sourcing.

Vanwege de bouwkundige situatie en de eisen voor gestructureerde bekabeling heeft DATEV 800 mm brede racks gekozen om conflicten tussen lucht- en kabelgeleiding te vermijden. Met efficiënte kabelmanagementoplossingen van Schäfer IT-systems zijn de kabels verticaal en horizontaal gebundeld aan het rackframe. Hierdoor blijft in het rack veel ruimte over voor afvoer van warme lucht en toevoer van koude lucht.

DATEV heeft daarnaast ook andere accessoires voor de SP Racks gebruikt om datakabels overzichtelijk van de stroomkabels te scheiden. Enerzijds zorgt de installatie van een kabelgoot in de dubbele bodem t.b.v. de redundante elektrische voorzieningen voor de server-racks en anderzijds is een kabelgoot aan het dak van het rack gemonteerd t.b.v. de datakabels.

In de huidige uitbreiding van het datacenter heeft DATEV ook een speciale koude-gang behuizing, waarin niet alleen de server racks, maar ook de aanwezige pilaren of elektrische verdelers meegenomen zijn in de behuizing. Dit was noodzakelijk vanwege de specifieke aard van de stroomvoorziening in het DATEV datacenter. Door de verhuurder is een redundante, ononderbroken stroomvoorzieningsinstallatie opgezet. De daartoe behorende spanningssloffen in de verhoogde vloer t.b.v. de elektrische distributie zijn vervolgens geïnstalleerd door DATEV. Daarbij zijn ook direct de redundante elektrische distributiemogelijkheden geïnstalleerd voor de aansluiting van de 27 server racks.

Vanwege de custom-made productie en voormontage heeft Schäfer IT-systems bijgedragen aan de strakke planning voor de installatie van de nieuwe onderdelen. Profielen, afdichtpanelen, legborden en kabelrangeerbeugels zijn volgens een nauwkeurig uitgewerkt gedetailleerd plan vooraf gemonteerd. Daarnaast is nog meer tijdwinst geboekt, doordat in de fabriek de daken van de racks van de desgewenste uitsparingen zijn voorzien, die noodzakelijk waren om de IT kabelgoten boven de rekken te kunnen bevestigen.

 
Dossiers