SMISSLINE TP Power Bar 250A met nieuw aansluitblok

Het SMISSLINE TP aanrakingsveilige, steekbare railsysteem garandeert dat apparatuur en componenten onder spanning kunnen worden gemonteerd en gedemonteerd zonder extra persoonlijke beschermingsmiddelen. En SMISSLINE TP is nu toekomstgerichter dan ooit. Met het SMISSLINE TP Power Bar System is het distributiesysteem namelijk geschikt tot 250A en te upgraden naar 400A. Voor het railsysteem is een nieuw aansluitblok leverbaar die de montage nog verder vereenvoudigt. Het blok met M8-boutaansluiting leent zich zowel voor het SMISSLINE TP als het SMISSLINE TP Power Bar-systeem.

ABB1

Met SMISSLINE TP is een krachtig 250A stroomrailsysteem leverbaar. De stroomrails hebben een nominale stroomsterkte van 250A en lenen zich daarmee voor een nog breder spectrum aan toepassingen. Het stroomrailsysteem is compatibel met bestaande steekbare SMISSLINE TP componenten.

Veilig werken met een spanning voerend railsysteem

Het ontwerp van SMISSLINE TP maakt hot swapping en hot plugging van beveiligingscomponenten mogelijk. Bovendien is het systeem volledig aanrakingsveilig (IP 20) zodat er geen gevaar kan optreden als gevolg van directe aanraking van de stroomrails. Extra persoonlijke beschermingsmiddelen zijn hiervoor niet vereist. Deze vrijheid en flexibiliteit van het systeem dragen bovendien bij aan verlaging van de totale kosten gedurende de levensduur van de elektrische installatie.

ABB2

Het SMISSLINE TP railsysteem biedt tal van voordelen voor adviseurs, ontwerpers, paneelbouwers en gebouweigenaren. Dat is met name het geval voor gebouwen en omgevingen waarin veiligheid, beschikbaarheid en uitbreidings- en vervangingsmogelijkheden van  het elektrische systeem belangrijk zijn. De nieuwe 250A-uitvoering biedt speciale voordelen voor PDU voedingspanelen in datacenters. Dat geldt ook voor andere, kritische omgevingen waar extra vermogen vereist is en downtime geen optie is. Hierbij kan worden gedacht aan openbare gebouwen, ziekenhuizen en industriële bedrijven, veiligheids- en beveiligingssystemen, zoals computer- en UPS-systemen, vervoersomgevingen, zoals luchthavens en telecommunicatietoepassingen.

Met het steekbare, ruimtebesparende SMISSLINE TP-systeem en de nieuwe Power Bar uitvoering wordt het op locatie upgraden van de installatie schakelkast zeer eenvoudig. De inkomende voeding is al in het railsysteem geïntegreerd wat een kostenbesparing op montage- en bedradingswerkzaamheden met zich meebrengt. Door deze reductie op het aantal kabelaansluitingen ziet de schakelkast er aanzienlijk overzichtelijker uit.

Door de snelle montage en het vereenvoudigde ontwerp verloopt het installeren uitzonderlijk snel. Omdat componenten eenvoudig worden ‘ingeklikt’, zijn deze zeer snel te vervangen en kunnen uitbreidingen of wijzigingen gemakkelijk worden gerealiseerd. Eén simpele beweging is voldoende om een beveiligingscomponent in te steken en aan te sluiten.

De montage met SMISSLINE TP resulteert in een compact en gestructureerd ontwerp en biedt zo voordelen bij zowel nieuwbouw als bestaande bouw. ABB levert kant-en-klare SMISSLINE starterspakketten voor verticale en horizontale installatie in schakelkasten en verdeelsystemen.

ABB3