Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten

Nederland is koploper in Europa als het gaat om de bouw van nieuwe datacenters. Daarmee is deze sector een belangrijke economische factor, maar zorgt hij ook voor uitdagingen. Datacenters zijn immers notoire stroomverbruikers en gemiddeld gaat ongeveer een kwart van die energie op aan koeling. Dat roept vragen op. Zijn er koeltechnische innovaties waarmee dat energiegebruik wordt beperkt? Hebben moderne datacenters eigenlijk nog wel zoveel koeling nodig? En op welke manier kunnen bestaande locaties energiezuinig worden gerenoveerd?

Op deze, en tal van andere vragen, wordt antwoord gegeven tijdens het congres 'Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten', dat op 10 december 2015 plaatsvindt in Nijkerk. Experts uit de wereld van de datacenterkoeling geven hierbij uitleg over verschillende deelonderwerpen en gaan in gesprek met het publiek.

slim-koelen-in-datacenters-en-ict-ruimten

Voor wie bestemd?

Dit congres is voor IT-managers, facility managers, adviseurs, engineers/contractors en andere betrokkenen bij koeling van datacenters en ICT ruimten.

Programma

Leer van experts met onder andere:

  • Smarter Data Centers - Creating Utilities for the Future, Chris Scott, Offering Development Executive, Data Centre Site and Facilities, IBM Global Technology Services
  • Update: ICT en datacenterkoeling, Jeroen van der Tang, ICT-NL
  • Duurzaamheid en optimalisatie zijn de belangrijkste thema’s van de koeling van datacenters en serverruimtes en worden daarom in het congres ruimschoots belicht. Zoals bij de renovatie die met nieuwe toepassingen hand in hand met forse energiebesparingen kan gaan. Daar gaat Arthur Singendonk van Air@Work u over bijpraten.
  • Ronald Smit van Installect Advies gaat in op Warmte Koude Opslag (ATES).
  • Om het gebied van koeling vanuit een breder perspectief bekijken is poolreiziger, klimaatjournaliste en beroepsavonturierster Bernice Noteboom uitgenodigd.

Daarnaast kunnen bezoekers van het congres 12 workshops bijwonen.

Datum en locatie

Datum: 10 december 2015

Plaats: Hart van Holland, Nijkerk

Meer informatie over het congres en de sprekers is hier te vinden. Aanmelden kan hier.  

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.