Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten

Nederland is koploper in Europa als het gaat om de bouw van nieuwe datacenters. Daarmee is deze sector een belangrijke economische factor, maar zorgt hij ook voor uitdagingen. Datacenters zijn immers notoire stroomverbruikers en gemiddeld gaat ongeveer een kwart van die energie op aan koeling. Dat roept vragen op. Zijn er koeltechnische innovaties waarmee dat energiegebruik wordt beperkt? Hebben moderne datacenters eigenlijk nog wel zoveel koeling nodig? En op welke manier kunnen bestaande locaties energiezuinig worden gerenoveerd?

Op deze, en tal van andere vragen, wordt antwoord gegeven tijdens het congres 'Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten', dat op 10 december 2015 plaatsvindt in Nijkerk. Experts uit de wereld van de datacenterkoeling geven hierbij uitleg over verschillende deelonderwerpen en gaan in gesprek met het publiek.

slim-koelen-in-datacenters-en-ict-ruimten

Voor wie bestemd?

Dit congres is voor IT-managers, facility managers, adviseurs, engineers/contractors en andere betrokkenen bij koeling van datacenters en ICT ruimten.

Programma

Leer van experts met onder andere:

  • Smarter Data Centers - Creating Utilities for the Future, Chris Scott, Offering Development Executive, Data Centre Site and Facilities, IBM Global Technology Services
  • Update: ICT en datacenterkoeling, Jeroen van der Tang, ICT-NL
  • Duurzaamheid en optimalisatie zijn de belangrijkste thema’s van de koeling van datacenters en serverruimtes en worden daarom in het congres ruimschoots belicht. Zoals bij de renovatie die met nieuwe toepassingen hand in hand met forse energiebesparingen kan gaan. Daar gaat Arthur Singendonk van Air@Work u over bijpraten.
  • Ronald Smit van Installect Advies gaat in op Warmte Koude Opslag (ATES).
  • Om het gebied van koeling vanuit een breder perspectief bekijken is poolreiziger, klimaatjournaliste en beroepsavonturierster Bernice Noteboom uitgenodigd.

Daarnaast kunnen bezoekers van het congres 12 workshops bijwonen.

Datum en locatie

Datum: 10 december 2015

Plaats: Hart van Holland, Nijkerk

Meer informatie over het congres en de sprekers is hier te vinden. Aanmelden kan hier.  

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)