Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten

Nederland is koploper in Europa als het gaat om de bouw van nieuwe datacenters. Daarmee is deze sector een belangrijke economische factor, maar zorgt hij ook voor uitdagingen. Datacenters zijn immers notoire stroomverbruikers en gemiddeld gaat ongeveer een kwart van die energie op aan koeling. Dat roept vragen op. Zijn er koeltechnische innovaties waarmee dat energiegebruik wordt beperkt? Hebben moderne datacenters eigenlijk nog wel zoveel koeling nodig? En op welke manier kunnen bestaande locaties energiezuinig worden gerenoveerd?

Op deze, en tal van andere vragen, wordt antwoord gegeven tijdens het congres 'Slim koelen in datacenters en ICT-ruimten', dat op 10 december 2015 plaatsvindt in Nijkerk. Experts uit de wereld van de datacenterkoeling geven hierbij uitleg over verschillende deelonderwerpen en gaan in gesprek met het publiek.

slim-koelen-in-datacenters-en-ict-ruimten

Voor wie bestemd?

Dit congres is voor IT-managers, facility managers, adviseurs, engineers/contractors en andere betrokkenen bij koeling van datacenters en ICT ruimten.

Programma

Leer van experts met onder andere:

  • Smarter Data Centers - Creating Utilities for the Future, Chris Scott, Offering Development Executive, Data Centre Site and Facilities, IBM Global Technology Services
  • Update: ICT en datacenterkoeling, Jeroen van der Tang, ICT-NL
  • Duurzaamheid en optimalisatie zijn de belangrijkste thema’s van de koeling van datacenters en serverruimtes en worden daarom in het congres ruimschoots belicht. Zoals bij de renovatie die met nieuwe toepassingen hand in hand met forse energiebesparingen kan gaan. Daar gaat Arthur Singendonk van Air@Work u over bijpraten.
  • Ronald Smit van Installect Advies gaat in op Warmte Koude Opslag (ATES).
  • Om het gebied van koeling vanuit een breder perspectief bekijken is poolreiziger, klimaatjournaliste en beroepsavonturierster Bernice Noteboom uitgenodigd.

Daarnaast kunnen bezoekers van het congres 12 workshops bijwonen.

Datum en locatie

Datum: 10 december 2015

Plaats: Hart van Holland, Nijkerk

Meer informatie over het congres en de sprekers is hier te vinden. Aanmelden kan hier.  

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.