Schneider Electric lanceert tools om kosten van power- en koelmogelijkheden te vergelijken

Schneider Electric lanceert twee nieuwe tools die helpen bij het ontwerp van een datacenter kosten van verschillende opties te vergelijken. Het gaat om de ‘Prefabricated vs Traditional Data Center Cost Calculator’ en de ‘Cooling Economizer Mode PUE Calculator’.

De Prefabricated vs Traditional Data Center Cost Calculator is een tool die datacenterontwerpers helpt de kosten van een geprefabriceerde aanpak te vergelijken met die van een traditioneel datacenter op basis van CAPEX. In deze geprefabriceerde datacenters is power, koeling en IT-apparatuur in de fabriek al ingebouwd. Naast een volledig geprefabriceerde of traditionele aanpak kan de tool ook de kosten in kaart brengen van datacenters waarin geprefabriceerde modules voor delen van de infrastructuur worden gebruikt.

Berekening op basis van allerlei factoren

In de berekening van de kosten worden onder andere de koelarchitectuur, rackdichtheid, plaatsing van modules en de keuze tussen het aanschaffen of leasen van apparatuur meegewogen. Zo kan de tool ook inzichtelijk maken welke invloed het uitbreiden van het aantal racks in het datacenter heeft op de CAPEX. De prijzen die in de tool worden gehanteerd zijn afkomstig van zowel Schneider Electric als derde partijen.

De Cooling Economizer Mode PUE Calculator is een tool waarmee veel gebruikte koelinstallaties kunnen worden vergeleken op basis van belasting, de IT-omgeving waarin deze worden ingezet en de geografische locatie waar het datacenter is gevestigd. Beheerders geven in de tool onder andere de specifieke locatie van het datacenter, de IT-capaciteit, belasting van servers en de gewenste temperatuur in het datacenter op.

PUE, energiekosten en CO2-uitstoot

Op basis van deze data berekent de tool onder andere de verwachte Power Usage Effectiveness (PUE), energiekosten en jaarlijkse CO2-uitstoot van verschillende koelarchitecturen. Het gaat hierbij onder andere om koelinstallaties op basis van koelwater, koeltorens, CRAH’s (Computer Room Air Handlers), koeloplossingen op basis van droge koeling en row-based CRAH, glycol gekoelde architecturen en verschillende luchtkoeling gebaseerde oplossingen.

Beide tools zijn gratis beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Emerson Network Power introduceert adiabatische vrije koeler

Emerson Network Power introduceert adiabatische vrije koeler

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert de eerste adiabatische vrije koeling-chiller. De Liebert AFC is ontworpen om de mogelijkheden van vrije koeling te maximaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid te garanderen binnen datacenters. De Liebert AFC combineert de uitstekende energie-efficiëntieniveaus van vrije koeling met1

Koeling van het datacenter anno 2014

Koeling van het datacenter anno 2014

Al jaren geleden werd voorspeld dat de density in datacenters enorm zou toenemen, met daaruit voortvloeiend een grote behoefte aan vermogen en koeling. Dat is allemaal uitgekomen, maar het probleem is nu dat er geen integrale koeloplossing is die altijd werkt. Soms is er zelfs niet eens een afdoende totaaloplossing voor de behoefte aan koeling van1

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

De LCP Rack DX en de LCP Inline DX zijn ideale koelsystemen voor kleine en middelgrote IT-installaties waarbij klimatisering met lucht/water-warmtewisselaars of koud water te duur zou zijn Zelfs als het datacenter maar uit één ruimte met één serverrack bestaat, kan het hoge vermogensverlies van computerhardware al snel resulteren in een gevaarlij1