Rittal lanceert Liquid CooledRack Unit (LCU) DX split-airconditioner

Rittal introduceert de nieuwe Liquid CooledRack Unit (LCU) DX split-airconditioner. Deze op koudemiddel gebaseerde split-airconditioner en koelt server- en netwerkracks. De met 3 kW en 6,5 kW vermogens leverbare koelunit is gericht op kleine IT-toepassingen en optioneel leverbaar in redundante uitvoering.

Met de nieuwe LCU biedt Rittal een extra systeem voor het koelen van networking- en serverracks in het vermogenssegment onder 10 kW. Het systeem werkt met een buiten gemonteerde condensingunit, waardoor er geen warmte in de serverruimte komt. Met dit systeem maakt Rittal zijn assortiment IT-koelsystemen voor lagere vermogens compleet. Voor hogere vermogens levert Rittal onder andere de zijdelings gekoppelde koeloplossingen van de LCP DX- of CW-serie met vermogens van 10 tot 55 kW per serverrack.

‘Front to back’-luchtgeleiding

De Liquid CooledRack Unit DX bestaat uit een binnenunit (verdamper unit) met toerentalgeregelde EC-ventilatoren (borstelloze gelijkstroommotor) voor montage in het IT-rack en een invertergeregelde compressor in de buitenunit (condensingunit). De binnenunit wordt aan de linker of rechterzijde in een 800 mm breed TS IT-rack of in het Micro Data Center gemonteerd. De koeling ondersteunt de klassieke ‘front to back’-luchtgeleiding van de 19”-componenten. De gekoelde lucht wordt hierbij voor de IT-apparatuur geblazen, om vervolgens door ventilatoren aan de achterzijde te worden aangezogen. Deze warme lucht wordt vervolgens weer door de warmtewisselaars geleid en op die manier gekoeld.

Met een invertergeregelde compressor houdt de LCU de gekoelde lucht constant op de ingestelde serverintredetemperatuur, die daardoor slechts geringe afwijkingen laat zien. Door het koelvermogen constant aan te passen aan het vermogensverlies in het rack werkt de koeling energie-efficiënt, waardoor de IT-kosten dalen. De beheerder kan de gewenste waarde voor de serverintredetemperatuur instellen met de in het IT-rack gemonteerde bedieningstableau.

Redundantie

De Liquid CooledRack Unit DX is in de vermogensklassen 3 en 6,5 kW ook in een redundante uitvoering verkrijgbaar. Het systeem heeft in deze uitvoering twee buitenunits en één binnenunit. De binnenunit bevat een warmtewisselaar met twee koudemiddelcircuits, twee voedingen en twee gescheiden besturingssystemen. Een automatische storings- en bedrijfsurenomschakeling verhoogt de veiligheid in IT-omgevingen die 24 uur per dag in gebruik zijn. Het systeem leidt eventuele storingsmeldingen door naar het Rittal CMC III monitoringsysteem.

Voor de Liquid CooledRack Unit DX komt in aanmerking voor Energie Investeringsaftrek.

Meer over
Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.