QMware en QuiX Quantum richten eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center op

QMware en QuiX Quantum richten eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center op -700.png

 

QMware en QuiX Quantum werken samen om het eerste volledig geïntegreerde, hybride quantum-klassieke platform te ontwikkelen in Enschede, waar ook het hoofdkantoor van QuiX Quantum is gevestigd. De wereldwijde primeur bestaat uit een hybride architectuur die high-performance computing (HPC) infrastructuur integreert met native quantum computing technologie ter plaatse. Het nieuwe datacenter is naar verwachting in augustus 2023 volledig operationeel voor commerciële toepassingen.

QMware en QuiX zullen de hardware onsite co-loceren en de verschillende topologieën (HPC en native quantum hardware) integreren met gedeeld geheugentoegang op de high-performance computer onder een uniform Linux besturingssysteem. Deze nieuwe aanpak levert aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenbesparingen op ten opzichte van bestaande commerciële hybride quantumdiensten. Deze partijen vereisen momenteel web-integraties op afzonderlijke computer stacks om de verwerking tussen quantum- en klassieke hardware te orkestreren.

Beste ondersteuning voor grote rekenmodellen en ML

De hybride architectuur van QMware's eigen hard- en software platform maakt het mogelijk om klassieke en native quantum hardware naast elkaar te bouwen en te gebruiken. Voor eindklanten maakt deze ongekend diepe integratie de gelijktijdige toegang tot beide computer backends mogelijk met uitzonderlijke prestaties en de laagste latency. De quantumtechnologie van QuiX Quantum is ontworpen ter ondersteuning van grote rekenmodellen zoals optimalisatie en machine-learning toepassingen met miljoenen variabelen.

QuiX Quantum's Photonics Quantum Computer is ideaal voor datacenter integratie omdat het werkt bij kamertemperatuur en schaalbare technologie biedt. QMware zal een breedband, low-latency optische vezelverbinding gebruiken om high-performance computing infrastructuur met gesimuleerde en native quantum hardware direct aan te sluiten.

"Wij geloven dat de Photonics Quantum Processing Units van QuiX Quantum, geïntegreerd in QMware's Hybrid Quantum High-Performance Computers, een van de meest veelbelovende technologieën zijn om commercieel duurzaam quantum computing voordeel te bieden," zegt George Gesek, medeoprichter en Chief Technology Officer van QMware. "Door HPC infrastructuur en QuiX Quantum's native quantum hardware op de diepst mogelijke laag te integreren, willen we commercieel quantum voordeel op schaal bieden. Onze klanten zullen profiteren van toepassingsspecifieke prestatieverbeteringen, wat resulteert in dataverwerkingssnelheden tot 10 keer sneller!"

"We zijn ongelofelijk enthousiast om met QMware samen te werken aan dit baanbrekende project," zegt Dr.-Ing. Stefan Hengesbach, CEO van QuiX Quantum. "Bij QuiX Quantum zetten we ons volledig in om native quantum hardware toegankelijk te maken voor vroege industriële toepassingen. QuiX Quantum's technologieën maken quantum hardware integratie in bestaande datacenters vandaag een realiteit. Het optimaliseren van energienetwerken, supply chains of verkeersroutering, zijn slechts enkele van de voorbeelden die in samenwerking met QMware worden onderzocht."

Wat derden zeggen over deze unieke samenwerking:

- Constantijn van Oranje, Special Envoy bij Techleap: "Ik ben enthousiast dat Europese technologiebedrijven zoals QMware en QuiX Quantum de weg banen in deze belangrijke innovatiesector. De aankondiging van het eerste volledig geïntegreerde Hybrid Quantum Computing Data Center in Enschede, Nederland, is een bewijs van het talent, de expertise en de toewijding van de Europese quantum community."

- Ton van 't Noordende, Managing Director Quantum Delta NL Participatie: "Het nieuwe datacenter in Enschede benadrukt de expertise en inspanningen die in Europa worden geïnvesteerd op het gebied van quantum technologie. De gedeelde geheugenstructuur tussen klassieke en quantum verwerkingseenheden is een opmerkelijke technische prestatie die verdere opschaling van quantum computing voor complexe toepassingen mogelijk maakt. Het is geweldig om te zien hoe QMware en QuiX Quantum de weg vrijmaken voor schaalbare quantum toepassingen in de industrie en de wetenschap."

- Markus Pflitsch, CEO QMware: "Onze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor de quantum computing industrie. Het hybride quantum computing datacenter in Enschede is een belangrijke stap in de evolutie van computing, omdat het klassieke en quantum hardware naadloos integreert op de diepst mogelijke laag. Deze ontwikkeling is van strategisch belang, aangezien zij het volledige potentieel van quantumcomputingtoepassingen in de toekomst ontsluit.”

 

Lees ook
Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

Groep Graafrechten wordt onderdeel van NLconnect

De Groep Graafrechten, een samenwerkingsverband van een elftal aanbieders van vaste telecommunicatie-infrastructuur, wordt onderdeel van branchevereniging NLconnect. Voortaan opereert het samenwerkingsverband als de NLconnect Groep Graafrechten.

"Quantumcomputers maken traditionele versleutelingsmethoden overbodig"

"Quantumcomputers maken traditionele versleutelingsmethoden overbodig"

Quantumcomputers zouden binnenkort traditionele versleutelingsmethoden wel eens overbodig kunnen maken, waardoor de bescherming van gevoelige gegevens een prioriteit wordt voor overheden en organisaties wereldwijd," zei Michiel Wijminga, Sales Director Nederland bij Adtran tijdens de workshopmiddag over Quantum Encryptie & Fiber Monitoring in de T1

Toshiba en Orange testen quantumnetwerk voor lange afstanden

Toshiba en Orange testen quantumnetwerk voor lange afstanden

Toshiba Europe heeft in samenwerking met Orange een quantumnetwerk voor lange afstanden ontwikkeld dat naast bestaande telecomvezels functioneert. Eerste tets met dit netwerk, beveiligd met quantum key distribution (QKD), demonstreerde een quantumveilige gegevensoverdracht van 400 Gbit/s over een glasvezelverbinding van 184 km met drie QKD-links e1