Nlyte Software ontvangt VerAfied certificering voor DCSM software

Nlyte Software maakt bekend de VerAfied DCSM certificering van Veracode te hebben ontvangen voor zijn data center service management (DCSM) oplossing. Deze certificering geeft eindgebruikers de zekerheid dat de DCSM oplossing van Nlyte Software veilig is.

nlyte-logo De certificering is uitgereikt voor Nlyte Web App, een web gebaseerde DCSM oplossing van Nlyte Software. Om de VerAfied DCSM certificering te behalen moet software aan industriestandaarden voor veiligheid, betrouwbaarheid en compliance voldoen.

De methodologie die Veracode hanteert voor het beoordelen van software voor deze certificering is gebaseerd op veschillende standaarden. Het gaat hierbij om:

  • MITRE's Common Weakness Enumeration (CWE) voor het classificeren van beveiligingsgaten,
  • FIRST's Common Vulnerability Scoring System (CVSS) voor het in kaart brengen van de ernst van een kwetsbaarheid,
  • en definities van National Institute of Technology (NIST) voor zekerheidsniveuas.
Meer over
Lees ook
KPN ontvangt Tier III-certificering voor Amsterdams datacenter

KPN ontvangt Tier III-certificering voor Amsterdams datacenter

Het datacenter van KPN aan de Paalbergweg in Amsterdam ontvangt een Tier III certificaat. Het certificaat ie toegekend door het Amerikaanse Uptime Institute. KPN stelt de enige Nederlandse partij te zijn die over een Tier III-certificering beschikt. "Datacenters over de gehele wereld worden gebouwd of aangeboden, volgens de richtlijnen van het Ame1

Groeiende behoefte aan certificering

Groeiende behoefte aan certificering

Wanneer ik datacenter operators in Nederland vraag hoe zij tegen certificering aankijken, geven ze meestal aan dat ze graag certificeren wanneer hun klant er expliciet om vraagt. Wanneer niemand erom vraagt heeft het ook weinig zin. “Voor wie zouden we het dan doen?”. Er zijn al behoorlijk wat certificaten in omloop die in het datacenter wereldje1