NL-ix zet Nokia IP-routing in om te transformeren in gedistribueerd zakelijk internetknooppunt voor heel Europa

nl-ix logo 2024

NL-ix,Europa's grootste gedistribueerde Internet Exchange provider (IXP), zet Nokia 7750 Service Routers (SR) met snelheden tot 800GE interfaces in voor de meer dan 100 datacenters op het continent.

NL-ix is hierdoor in staat om dedicated zakelijke Internet Exchange diensten aan te bieden met vijf 9's netwerk uptime, elke poort snelheid tot 800GE, terwijl het minder energie verbruikt en een kleinere footprint heeft.

NL-ix behoort wereldwijd al tot de top van internet exchanges en had eerder al de Nokia 800GE-systemen ingezet in zijn datacenters in Amsterdam, waar het dagelijkse gemiddelde verkeer in 2023 regelmatig een piek van meer dan 8 Tb/s bereikte.

Om verkeerspieken in het hele netwerk op te vangen, zal NL-ix een reeks IP-routers uit de SR-serie van Nokia inzetten, waaronder grootschalige FP5-gebaseerde systemen met meerdere slots voor core-routing, tot kleinere IP-routers die zijn gebouwd voor edge- en satellietgebaseerde toepassingen.

Door Nokia's 800GE-systemen in heel Europa, is NL-ix zijn netwerk aan het superchargen en transformeert het van een gelokaliseerd internetknooppunt in een Europees zakelijk connectiviteitsplatform dat in staat is carrier-grade veerkracht te bieden die de beschikbaarheid van 5 9 netwerkdiensten ondersteunt.

Met de veerkracht, snelheid en duurzaamheid bevindt NL-ix zich in een unieke positie om nieuwe klanten aan te trekken in sectoren als het bank- en verzekeringswezen en de gezondheidszorg, die van oudsher afhankelijk zijn van exclusieve particuliere netwerken om dezelfde niveaus van veiligheid, betrouwbaarheid en deterministische service te bereiken voor een groot deel van hun zakelijke transacties.

Lees ook
Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

De nieuwe normen van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU) voor het Flexibele Optische Transportnetwerk (FlexO) voorzien in gegevensoverdracht met snelheden van 400 tot 800 gigabit per seconde (Gbit/s). De nieuwe normen bevatten ook functies voor regeneratie om het bereik van FlexO uit te breiden en een nieuwe klasse van Ethernet-geoptimal1

ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

De World Radiocommunication Conference 2023 (WRC-23) heeft onlangs haar deuren gesloten met een belangrijke overeenkomst tussen de lidstaten van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU). De bijgewerkte verdragen voorzien onder andere in de toewijzing van nieuw spectrum voor breedbandconnectiviteit, cruciaal voor datacenters en edge-faciliteit1

RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

RETN, een internationale aanbieder van netwerkdiensten, kondigt een belangrijke uitbreiding van zijn netwerkinfrastructuur in Nederland aan. De uitbreiding omvat de vestiging van twee nieuwe Points of Presence (PoPs) in Rotterdam, waarmee het totaal aantal PoPs in Nederland op 29 komt. De PoPs komen in NorthC Zestienhoven en bij Smartdc.