<


Nieuwe datacenter van Google kan tekort aan zoet water veroorzaken

datacenter2

Het nieuwe datacenter van Google in de Eemshaven, dat momenteel in aanbouw is, gaat mogelijk dusdanig veel koelwater gebruik dat een tekort aan zoet water kan ontstaan. Waterschap Hunze en Aa’s waarschuwt dat dit in de zomer tot problemen kan leiden.

In de zomermaanden moet veel water uit het IJsselmeer worden gepompt om het water op peil te houden en verzilting langs de kust tegen te gaan. Het zou jaarlijks om honderd miljoen kuub water gaan. “Het aanbod uit het IJsselmeer wordt niet groter, en als er dan een extra groter watervrager bij komt hebben we een probleem”, zegt Jan den Besten van het waterschap tegen RTV Noord.

Permanente oplossing nodig voor het probleem

Overigens zijn er tijdelijke oplossingen te verzinnen waardoor het watertekort tegen kan worden gegaan. Zo kan Google voor het koelwater tijdelijk overschakelen op leidingwater en kan boeren een beregeningsverbod worden opgelegd om het watergebruik terug te dringen. Zowel het waterschap als de provincie willen echter dat er een permanente oplossing wordt gezocht voor het probleem.

De partijen kijken hierbij onder andere naar de zeesluizen bij Delfzijl. Hier komt veel zout water het systeem binnen, dat met behulp van zoet water wordt weggespoeld. Door de sluizen te verbeteren hopen de provincie en het waterschap het zoet water op peil te kunnen houden. “Misschien kan de geplande aanpak van de zeesluizen naar voren worden gehaald”, zegt Peter de Vries van de provincie Groningen tegen RTV Noord.

Lees ook
NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT benoemt Abhijit Dubey tot Global Chief Executive Officer van NTT Ltd.

NTT Ltd., de toonaangevende wereldwijde technology services provider, maakt bekend dat Abhijit Dubey de opvolger is van Jason Goodall als Global Chief Executive Officer van NTT Ltd. Dubey neemt deze rol op zich na een carrière van twintig jaar bij adviesbureau McKinsey & Company.

David Orgaz D’Hollander wordt nieuwe cluster president België-Nederland van Schneider Electric

David Orgaz D’Hollander wordt nieuwe cluster president België-Nederland van Schneider Electric

Schneider Electric, leider op het vlak van de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, organiseert zich wereldwijd in verschillende clusters. In mei 2019 werd de BENE cluster opgericht. Nu komt daarbij de nieuwe positie van cluster president België-Nederland, die vanaf 1 januari 2021 wordt ingevuld door David Orgaz.

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert 400G connector voor datacentertoepassingen

Panduit introduceert de 400G CS connector voor 200G/400G applicaties in datacenters. Deze volgende generatie glasvezelconnector helpt de capaciteit van datacenters te optimaliseren voor hoge snelheid toepassingen. Dankzij de compacte vormgeving is Panduit’s 400G CS connector met een hoge dichtheid te installeren en vergroot deze de flexibiliteit en...