Mesosphere en Vapor IO integreren DC/OS met OpenDCRE

Mesosphere, het bedrijf achter het Data Center Operating System (DC/OS), gaat een samenwerking aan met Vapor IO, het Amerikaanse bedrijf dat bekend staat om zijn cilindervormige Vapor Chambers. De bedrijven willen gebruikers meer inzicht geven in de energie en koelcapaciteit die applicaties verbruiken.

Steeds vaker maken bedrijven gebruik van zowel een eigen datacenter als één of meerdere cloud omgevingen. DC/OS is maakt het mogelijke on-premise infrastructuur en cloud omgevingen te combineren en de hier aanwezige IT-resources beschikbaar te maken via een uniforme pool met computing capaciteit.

Inzicht in fysieke infrastructuur

De software bood tot nu toe echter geen inzicht in de fysieke infrastructuur waarop applicaties draaien. Deze functionaliteit wordt nu toegevoegd door de integratie van Mesosphere’s DC/OS met Vapor IO’s OpenDCRE (Open Data Center Runtime Environment) software. Deze combinatie geeft gebruikers van DC/OS meer inzicht in de fysieke infrastructuur van een datacenter, wat het mogelijk maakt het energieverbruik en de verbruikte koelcapaciteit van specifieke applicaties nauwkeuriger in beeld te brengen.

Daarnaast kondigen de bedrijven de tool ‘Mist’ aan. Deze planningstool geeft gebruikers meer inzicht in de totale kosten van een specifieke applicatie indien deze on-premise of in de cloud draait. Dit maakt het mogelijk de kosten één op één te vergelijken en helpt de meest kosteffectieve oplossing te kiezen. Mist helpt vervolgens de applicaties te migreren naar de omgeving naar keuze.

Dossiers