Leaseweb breidt wereldwijd datacenter portfolio uit en kiest voor maincubes AMS01 in Amsterdam

Leaseweb heeft het maincubes AMS01 datacenter uitgekozen als een strategische locatie voor verdere uitbreiding van datacenteraanwezigheid in Amsterdam. Het maincubes AMS01 datacenter sluit aan bij Leaseweb’s verwachtingen op het gebied van energie-efficiëntie, compliance en hoge redundantie. maincubes AMS01 biedt Leaseweb wholesale datacenter ruimte met uitgebreide groeiopties voor opschaling van Leaseweb’s server- en netwerkinfrastructuur in Amsterdam. 

Leaseweb heeft als Infrastructure as a Service provider momenteel 20 datacenters in zijn portfolio in Europa, Azië, Australië en Noord Amerika. Eerder dit jaar maakte Leaseweb de opening bekend van een nieuw datacenter in Miami, om de mogelijkheden voor hostingklanten in de Verenigde Staten uit te breiden en tegelijkertijd een toekomstige route naar Zuid-Amerika te creëren. De huidige aankondiging betekent een verdere uitbreiding van Leaseweb’s datacenteraanwezigheid in Europa. Leaseweb heeft gekozen voor het onlangs geopende maincubes AMS01 datacenter in Amsterdam, omdat het voldoet aan de strenge eisen van Leaseweb op het gebied van schaalbaarheid, security, energie-efficiëntie en een goede prijs/kwaliteitverhouding. 

Arno Witvliet

maincubes is een van de weinige Europese datacenterexploitanten die als onafhankelijke colocatie partij is overgebleven in de regio Amsterdam en dezelfde ondernemersgeest heeft als Leaseweb”, zegt Arno Witvliet, Managing Director Leaseweb Nederland. “Wij waarderen daarnaast de focus op colocatie en de kwaliteit van hun voorzieningen, zoals een N+1+1 generator. Dit past bij de hoge kwaliteits- en beschikbaarheidsstandaarden die wij hanteren voor de hostingoplossingen die geleverd worden vanuit onze datacenters wereldwijd.” 

Europese datacenters 

Als Europese datacenterexploitant heeft maincubes een groeiend aantal datacenters beschikbaar. De huidige datacenters van maincubes zijn gevestigd in Amsterdam (AMS01) en Frankfurt (FRA01). 

“Onze datacenter infrastructuren zijn ontwikkeld met een scherp oog voor detail, afgestemd op enterprisebehoeften van marktleidende ondernemingen,” zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Wij zijn er trots op dat Leaseweb als wereldwijde marktleider voor maincubes heeft gekozen en heten hen welkom in ons datacenter in Amsterdam. Wij waarderen hun erkenning voor de hoge datacenter kwaliteitsstandaard die we hebben neergezet.”

  Joris te Lintelo

“De ondernemerscultuur van Leaseweb sluit inderdaad goed aan bij maincubes’ eigen onderneming en cultuur, het is een goede match,” zegt Joris te Lintelo, Vice President Sales bij maincubes en verantwoordelijk voor het datacenter in Amsterdam. “Bij maincubes kunnen klanten kiezen voor ieder merk en alle mogelijke infrastructurele set-ups, welke dan ook. Wij kunnen onze datacenter activiteiten flexibel aanpassen aan klantbehoeften, iets wat wij herkennen in de klantgerichte hostingoplossingen die Leaseweb levert.” 

Leaseweb voltooide onlangs een grote netwerkuitbreiding in zijn AMS01-datacenter in Amsterdam, een ander datacenter in deze regio. De netwerkuitbreiding bouwt voort op de redundante wereldwijde netwerkarchitectuur van Leaseweb en is met name gericht op klanten van Leaseweb met hoge bandbreedtebehoeften. Dit maakt de weg vrij voor toepassingen op het gebied van 100Gbps connectiviteit. In eerste instantie wordt verbinding gemaakt met 5 Tier 1 IP-backbones met meerdere 100Gbps-poorten, alsmede met het eigen wereldwijde Leaseweb netwerk met een capaciteit van 6 Tbps. De architectuur en technologie die wordt gebruikt vormt de basis voor alle nieuwe netwerkuitbreidingen van Leaseweb, evenals voor uitbreidingen op de huidige datacenter locaties.