LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL_blauw_-_transparant

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

EcoVadis kent medailles toe op basis van de totaalscore die een bedrijf behaalt voor de vier genoemde duurzaamheidsthema's. Deze thema's zijn gekoppeld aan specifieke criteria, aangepast aan de grootte, locatie en sector van het bedrijf. Niet elk bedrijf hoeft aan alle 21 criteria te voldoen, en sommige criteria wegen zwaarder dan andere. LCL's score van 71% plaatst het bedrijf in de top 5% van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven. De scores voor de afzonderlijke thema's waren als volgt:

Laurens van Reijen, algemeen directeur van LCL Data Centers, benadrukt de trots van het bedrijf op deze prestatie en de voortdurende inzet voor duurzaamheid. Hoewel de gouden medaille een belangrijke mijlpaal is, ziet hij dit niet als het eindpunt. Het bedrijf is van plan om de duurzaamheidsinspanningen, met name op het gebied van duurzame inkoop en scope 3 CO2-uitstoot, verder te verbeteren. Dit omvat het opstellen van een actieplan, het bespreken van duurzaamheidsdoelen met leveranciers en het definiëren van haalbare actiepunten.

EcoVadis heeft inmiddels al meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd beoordeeld. De erkenning van LCL door EcoVadis benadrukt het groeiende belang van duurzaamheid voor de digitale sector. LCL's streven naar klimaatneutraliteit tegen 2030 is daar een voorbeeld van.

Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten