IT-bedrijf geeft garantie voor energieverbruik van storagesystemen in datacenter

Nieuwsbericht garantie energieverbruik

Datacenters zien zich al jaren geconfronteerd met veel publicitaire tegenwind. Het zouden energieslurpers zijn en het milieu te zwaar belasten. Wat hierbij nog wel eens vergeten wordt, is dat met name ook de IT-systemen die in het datacenter staan opgesteld verantwoordelijk zijn voor een groot deel van het energieverbruik.

Daarom is het interessant dat een IT-aanbieder nu komt met een garantie op het energieverbruik van zijn producten. Het gaat om een nieuwe generatie storage-systemen waarbij de leverancier in een Service Level Agreement (SLA) afspraken vastlegt over het energieverbruik.

Het betrokken IT-bedrijf erkent bij de lancering van de nieuwe opslagsystemen dat de storage-industrie al lange tijd gebukt gaat onder een aanzienlijk energieverbruik en korte vernieuwingscycli van technologie. Beide hebben een stevige bijdrage geleverd aan de moeizame reputatie die datacenters in sommige kringen hebben: veel energieverbruik, maar ook vaak en veel end-of-life-apparatuur. Veel business-organisaties zijn echter op weg naar flexibele en op verbruik gebaseerde bedrijfsmodellen die - naast meer waarde en efficiëntie voor de business - vooral ook moeten bijdragen aan een algehele vermindering van de milieu-impact. Daar hoort een andere aanpak bij, meent deze IT-leverancier: Storage as a Service voor de flexibiliteit en garanties voor het energieverbruik.

Dit is voor zowel datacenters als IT-afdelingen een interessante ontwikkeling. Uit een recente IT Sustainability Impact Survey blijkt namelijk dat 86% van de directeuren van duurzaamheidsprogramma's bij business-organisaties erkent dat bedrijven hun duurzaamheidsdoelen niet kunnen bereiken zonder het energieverbruik van hun technologische infrastructuur aanzienlijk te verminderen. Organisaties kunnen duurzaamheid echter niet managen zonder een betrouwbare en consistente manier om duurzaamheid te meten. Met deze energieverbruiksgarantie probeert deze IT-vendor hierop in te spelen. Wat uiteraard ook een positieve impact kan hebben op de reputatie van datacenters.

Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.