Impact van datacenters op het milieu is vaak niet duidelijk

Veel IT-beslissers hebben moeite de impact van hun datacenter(s) op het milieu in kaart te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van The Green Grid.

100723_GreenGrid 71% stelt de impact op het milieu niet ‘volledig te kunnen kwantificeren’. Ook geeft bijna de helft (43%) van de 150 ondervraagde IT-beslissers toe geen energie-efficiëntie strategie te hebben opgesteld voor hun datacenter(s).

Tegelijkertijd neemt negen van de tien van de deelnemers (88%) datacenters wel mee in hun beleid rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Hierbij ontbreken volgens The Green Grid echter duidelijke definities. “Door geen duidelijke definities op te stellen van energie-efficiëntie kunnen veel IT-beslissers niet profiteren van de bijdrage die datacenters kunnen leveren om deze resultaten te behalen”, zegt Roel Castelein, EMEA Senior Business Transformation Manager in ICT Marketing and Channel Sales bij The Green Grid, tegenover Datacentres.com.

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Als de ruimte beperkt is maar de behoefte aan digitale infrastructuur groot, dan moeten we creatief worden. Daarom werkt Keppel Data Centres in Singapore aan de ontwikkeling van een drijvend datacenter.

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

Om een beter zicht te krijgen op Belgische spelers binnen het werkgebied van de datacenters en de aanbieders van digitale inhoud, voerde het BIPT een studie uit die de commerciële ontwikkelingen op de markt analyseert en de diensten die er aangeboden worden inventariseert. Daarnaast werd ook gekeken hoe er wordt omgegaan met veiligheid en duurzaam1

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.