ICTroom bouwt modulair datacenter in Engeland

ICTroom bouwt een nieuw modulair datacenter voor internationale IT-service provider uit het Verenigd Koninkrijk. Om welke provider het precies gaat laat ICTroom in het midden.

De ICTroom Modular Datacenter (IMD) is een gestandaardiseerde en schaalbare datacenter oplossing. De oplossing is ontwikkeld door ICTroom in samenwerking met Siemens, GEA en Caterpillar, die onderdeel uit maken van de totaaloplossing. Met IMD wil ICTroom bedrijven en IT- dienstverleners in staat stellen snel te consolideren en wereldwijde datacenterinfrastructuur te standaardiseren.

`We zijn erg blij en trots dat onze datacentermodules een belangrijke rol gaan spelen in de standaardisatie van de datacenterinfrastructuur van deze gerenommeerde IT-dienstverlener. De inzet van onze modules in Engeland, bevestigt onze positie en differentiatie binnen de veeleisende internationale datacenterindustrie. Met onze gestandaardiseerde modulaire oplossing antwoorden wij niet alleen op kritische ecologische en sociale uitdagingen, maar onze modules zijn daarnaast veel economischer dan een traditioneel gebouwd datacenter`, zegt Honoré du Puy, Founding Partner van ICTroom.

Lees ook
Facebook test infrastructuur door volledig datacenter uit te schakelen

Facebook test infrastructuur door volledig datacenter uit te schakelen

Wie de infrastructuur van zijn datacenter wilt testen kan een stresstest uitvoeren. Facebook heeft dit in het extreme getrokken. Het bedrijf heeft een volledig datacenter uitgeschakeld om te zien hoe de rest van de infrastructuur hier op zou reageren. Dit heeft Jay Parikh, technische directeur bij Facebook, bekend gemaakt tijdens een keynote op Fa1

'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorg1