Huawei kiest OCP's Open Rack voor public cloud-datacenters

Huawei Technologies kiest wereldwijd voor Open Rack in zijn nieuwe public cloud-datacenters. Deze keuze is ingegeven om de milieu-impact van Huawei's nieuwe public cloud datacenters te verbeteren. Dit is volgens Huawei mogelijk doordat OpenRack minder energie gebruikt voor servers en tegelijkertijd de operationele efficiëntie verhoogt door de tijd die nodig is om racks te installeren en te onderhouden verder te verminderen.

Het Open Rack-initiatief van het Open Compute-project (OCP) heeft tot doel een nieuwe standaard neer te zetten voor datacenter racks die bedoeld zijn voor grootschalige computeromgevingen. Het is de eerste rack-standaard die is ontworpen voor datacenters, waarbij het rack wordt geïntegreerd in de infrastructuur van het datacenter, een ontwerpproces dat rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid van alle componenten - van het stroomnetwerk tot de poorten in de chips op elk moederbord. Open Rack, dat in gebruik is bij partijen als Facebook, Google en Microsoft, helpt bij het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO) en het verbeteren van de energie-efficiëntie in de grootschalige computerruimte.

Efficiëntie en flexibiliteit

"Huawei's technische en zakelijke leiding erkent de efficiëntie en flexibiliteit die Open Rack biedt, en de ondersteuning die beschikbaar is vanuit een wereldwijde leveranciersbasis. Het leveren van cloud-diensten aan een wereldwijd klantenbestand zorgt voor bepaalde uitdagingen. De flexibiliteit van de Open Rack-specificatie en de mogelijkheid om zich aan te passen voor vloeistofkoeling stelt Huawei in staat om nieuwe regio's te bedienen. Huawei's beslissing om voor Open Rack te kiezen is een grote steun in de rug", aldus Bill Carter, Chief Technology Officer voor de Open Compute-projectstichting.

open-rack-615x410

Naast Huawei's adoptie van Open Rack in haar cloud datacenters, breidt het bedrijf ook haar werk met de OCP-gemeenschap uit om het ontwerp van de standaard verder uit te breiden en de time-to-market verder te verbeteren. Ook wil men bijdragen aan het verbeteren van de onderhoudsvriendelijkheid zodat de TCO verder omlaag kan.

Groeiende investeringen

Vorig jaar werd Huawei OCP Platinum Member. Het bedrijf was een Platinum Sponsor van de 2019-editie van de OCP Global Summit. Dit toont volgens de Open Compute Project Foundation Huawei's groeiende investering en betrokkenheid bij het OCP en de open source gemeenschap aan. Huawei's actieve betrokkenheid binnen de OCP gemeenschap omvat deelname en bijdragen voor verschillende OCP-projecten zoals Rack and Power- en System Management and Server- projecten met onderliggende bijdragen aan de komende specificaties voor OCP Accelerator Module, Advanced Cooling Solutions en OpenRMC.

"De strategische investering van Huawei en de verplichting van Huawei aan OCP is een win-win," zei M. Zhang Xiaohua, general manager van de Intelligent Computing-afdeling van het Chinese bedrijf. "De combinatie van Huawei's uitgebreide ervaring in telco- en cloud-implementaties en de kennis van de OCP-gemeenschap zal Huawei helpen om haar wereldwijde klanten geavanceerde, flexibele en open oplossingen te bieden. Op zijn beurt kan Huawei gebruik maken van haar marktleiderschap en wereldwijde datacenterinfrastructuur om OCP te introduceren in nieuwe regio's en nieuwe marktsegmenten wereldwijd.”

Tijdens een keynote speech op de OCP Global Summit deelde Huawei meer informatie over de Open Rack-adoptieplannen en de algemene OCP-strategie. Huawei demonstreerde ook enkele van de bouwstenen van deze oplossingen in haar stand, waaronder OCP-gebaseerde compute module, de Huawei Kunpeng 920 ARM CPU, de Huawei Ascend 310 AI processor en andere compute-producten.