Google compenseert energieverbruik voor 100% met duurzame energie

windmolens

Google compenseert zijn energieverbruik voor 100% met wind- of zonne-energie. Het bedrijf heeft contracten gesloten met drie nieuwe partijen voor het afnemen van 535MW aan windenergie, waarmee het bedrijf in totaal 3GW aan windenergie afneemt.

Dit maakt Google bekend op Twitter. Het bedrijf kondigde in eind 2016 al aan te verwachten in 2017 zijn energieverbruik voor 100% te compenseren met duurzame energie. Dit doel heeft het bedrijf nu dus gerealiseerd. Het bedrijf geeft aan hiermee de grootste afnemer van duurzame energie wereldwijd te zijn.

Het overgrote deel van de duurzame energie die Google afneemt is windenergie, blijkt uit cijfers die het bedrijf eind 2016 vrijgaf. Het bedrijf gaf toen aan dat zijn investeringen zouden leiden tot in totaal 3,5 miljard dollar aan investeringen in infrastructuur voor duurzame energie wereldwijd.

Het overgrote deel van de duurzame energie die Google afneemt is windenergie (bron tabel: Google)

Meer informatie over het energieverbruik van Google is te vinden in het Environmental Report van het bedrijf.

Dossiers
Lees ook
Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1