Gemalto breidt aantal datacenters in Europa uit

Gemalto breidt het aantal datacenters in Europa uit. Hiermee speelt Gemalto in op de toenemende vraag naar cloudgebaseerde authenticatie- en toegangsbeheeroplossingen die binnen de Europese Unie (EU) beheerd worden. Het werken met meerdere cloudplatformen die worden geleverd vanuit datacenters van over de hele wereld, zorgt ervoor dat het veiligstellen van gegevens en het voldoen aan lokale wettelijke mandaten een steeds grotere uitdaging wordt. De uitbreiding van het aantal datacenters zorgt ervoor dat Gemalto haar services vanuit de EU kan verlenen, waardoor klanten ondersteund worden bij het voldoen aan General Data Protection Regulation (GDPR) en andere wetten.

Wereldwijde uitbreiding van datacenters

gemalto De nieuwe datacenters in de EU zijn onderdeel van de uitbreiding van Gemalto's wereldwijde cloudgebaseerde beveiligingsdiensten. Later dit jaar komen er ook extra datacenters in Noord-Amerika, waardoor internationale organisaties kunnen kiezen vanuit welke locatie ze clouddiensten afnemen. Zo worden ze nog beter ondersteund bij het voldoen aan lokale wettelijke en compliance vereisten.

De uitdaging van meerdere cloudplatformen

"Nu GDPR en andere wetten meer eisen stellen aan gegevensbeveiliging, zien we een toenemende behoefte aan controle over de locaties van waaruit cloudservices worden geleverd", aldus Francois Lasnier, Senior Vice President Identity en Access Management bij Gemalto. "Naarmate het aantal diensten toeneemt, is het belangrijk dat we onze klanten de beste middelen blijven bieden om de toegang tot meerdere cloudservices te beheren en ze zo te laten profiteren van de flexibiliteit en snelheid om te schalen wanneer dat nodig is."

Voordelen voor klanten van de extra datacenters zijn:

  • Datacenters en services zijn ISO 27001 en SOC2 gecertificeerd;
  • De toegangsbeheerdiensten zijn multi-tier en multi-tenancy waardoor organisaties de cloudgebaseerde authenticatie- en toegangsbeheerdiensten kunnen delen met verschillende businessunits en afdelingen;
  • Service Level Agreements (SLA’s) waarin vastligt dat de diensten van alle datacenters 99,99 procent van de tijd beschikbaar zijn.

"De uitbreiding van het aantal datacenters weerspiegelt de filosofie achter onze cloudstrategie. Wij geloven dat we onze footprint uit moeten breiden om onze klanten te laten profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van cloudservices", voegt Lasnier toe. "Bovendien stelt de cloudservice-architectuur managed service-partners en resellers in staat om samen met ons te werken aan eigen cloudgebaseerde toegangsbeheer-diensten zonder te investeren in de infrastructuur."

Meer over
Lees ook
Submer en RNT Rausch kondigen samenwerking op de Nederlandse markt aan

Submer en RNT Rausch kondigen samenwerking op de Nederlandse markt aan

RNT, leverancier van server- en opslagoplossingen, heeft vandaag zijn samenwerking met Submer Technologies aangekondigd in onder andere Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Submer biedt actieve enkelfasige Immersion Cooling aan servers en opslag en de samenwerking stelt klanten in staat om RNT's, Tormenta Varioscaler Server en BigFoot1

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Alles wat u altijd al wilde weten over nextgen koeling

Ik kan mij nog goed herinneren hoe een flink aantal jaren terug de eerste editie van IT Room Infra - inmiddels IT Infra geheten - van start ging. Een kleine groep bedrijven presenteerde zich tijdens dit event nog wat onwennig aan het grote datacenter- en ICT-publiek. Wie had toen kunnen bedenken hoe belangrijk hun tak van sport een paar jaar later1

Verplicht rapporteren over klimaat risico’s en duurzaamheidsmaatregelen

Verplicht rapporteren over klimaat risico’s en duurzaamheidsmaatregelen

Alle bedrijven met een beursnotering in Amerika moeten binnenkort meer rapporteren over klimaatrisico’s en duurzaamheidsmaatregelen. Door meer informatie over die onderwerpen kunnen beleggers betere keuzes maken zegt de toezichthouder. Maar dat zal niet het enige zijn dat gebeurd.