European Peering Forum vindt dit jaar plaats in Praag

EPF - Peering Forum

AMS-IX, DE-CIX, LINX, NETNOD en gast-IXP NIX.CZ hebben bekend gemaakt dat het European Peering Forum (EPF) 2023 van 10 tot 13 september in Praag zal plaatsvinden. Het evenement is bedoeld voor peering-managers en -coördinatoren van netwerken die zijn aangesloten op de host- en guest-internetuitwisselingen.

Het European Peering Forum is in 2005 gestart om de peering community een evenement te bieden dat hen in staat stelt om met succes nieuwe peers op te richten en bestaande peering-arrangementen uit te breiden. Ook biedt het een gelegenheid om informatie en ervaringen te delen die gunstig zijn voor de hele peering-gemeenschap.

Peering is het koppelen van administratief gescheiden internetnetwerken met als doel verkeer uit te wisselen tussen de downstream-gebruikers van elk netwerk. Peering is - zoals dat heet -  ‘schikkingsvrij’. Dit fenomeen staat ook wel bekend als ‘bill-and-keep’ waarbij de ‘afzender alles houdt alles’. Dit betekent dat geen van beide partijen de ander betaalt in verband met de uitwisseling van verkeer. In plaats daarvan haalt en behoudt iedere partij de inkomsten van zijn eigen klanten. Bij peering is sprake van een fysieke onderlinge verbinding van de netwerken, waarbij de routeringsinformatie wordt uitgewisseld via het Border Gateway Protocol (BGP).

Het European Peering Forum wordt jaarlijks georganiseerd door AMS-IX, DE-CIX, LINX en NETNOD op een locatie ergens in Europa.

Meer over
Lees ook
AMS-IX bereikt nieuwe internetverkeerspiek van 12 Tbps

AMS-IX bereikt nieuwe internetverkeerspiek van 12 Tbps

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de grootste Internet Exchanges ter wereld, heeft een nieuw record voor dataverkeer bereikt. Zondag 18 februari jl, rond 19:30 uur, werd een verkeerspiek van 12 Tbit per seconde geregistreerd. Deze nieuwe piek wordt bereikt in het jaar dat het bedrijf haar 30-jarig bestaan viert.