Euralarm zet adviesraad op om branddetectie en -blussing te verbeteren

dc on fire

De datacenterindustrie vormt een belangrijke doelgroep voor de branddetectie- en blussingssector. Voor datacenters is het cruciaal dat een belangrijke veiligheidsvoorziening als systemen voor de detectie en oplossing van rook- en brandincidenten op maat van digitale infrastructuren is ontwerpen en aangelegd. Hetzelfde voor andere branches als de industrie of gebouwbeheer.

Daarom heeft Euralarm, de Europese vereniging voor de elektronische brandveiligheids- en beveiligingsindustrie, besloten een adviesraad in het leven te roepen die nadrukkelijk gaat kijken naar branddetectie en blussing geoptimaliseerd voor specifieke markten en toepassingen. Denk aan sterk gedigitaliseerde omgevingen als datacenters.

Al sinds haar oprichting is Euralarm sterk betrokken bij de standaardisatie van producten en systemen voor de brand- en beveiligingsindustrie om een voortdurende verbetering van de productkwaliteit en de betrouwbaarheid van deze systemen mogelijk te maken. Terwijl dit Euralarm helpt haar huidige doelstellingen te bereiken, wil de vereniging er ook voor zorgen dat er een platform is om strategische onderwerpen te bespreken, bijvoorbeeld in de wereld van digitale infrastructuren. Dit platform zal worden geleverd door Euralarm's nieuw opgerichte Executive Advisory Council. De onderwerpen die in de council aan bod zullen komen, zijn met name strategische kwesties die verband houden met technologische of regelgevende veranderingen.

 Als branddetectie en blussing onvoldoende is afgestemd op specifieke toepassingen kunnen zich gemakkelijk situaties voordoen waarbij de blussing van een gedetecteerde brand voor veel grotere problemen zorgt dan noodzakelijk is. Dit maakt bijvoorbeeld het blussen van branden in datacenters relatief ingewikkeld. Maar ook de brand in een grote batterij-installatie in Californië kreeg onbedoeld veel grotere gevolgen door een verkeerde manier van blussing waardoor beduidend meer batterijen getroffen werden dan noodzakelijk.

 

 

Foto via Stable Diffusion

Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd

In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.