Euralarm zet adviesraad op om branddetectie en -blussing te verbeteren

dc on fire

De datacenterindustrie vormt een belangrijke doelgroep voor de branddetectie- en blussingssector. Voor datacenters is het cruciaal dat een belangrijke veiligheidsvoorziening als systemen voor de detectie en oplossing van rook- en brandincidenten op maat van digitale infrastructuren is ontwerpen en aangelegd. Hetzelfde voor andere branches als de industrie of gebouwbeheer.

Daarom heeft Euralarm, de Europese vereniging voor de elektronische brandveiligheids- en beveiligingsindustrie, besloten een adviesraad in het leven te roepen die nadrukkelijk gaat kijken naar branddetectie en blussing geoptimaliseerd voor specifieke markten en toepassingen. Denk aan sterk gedigitaliseerde omgevingen als datacenters.

Al sinds haar oprichting is Euralarm sterk betrokken bij de standaardisatie van producten en systemen voor de brand- en beveiligingsindustrie om een voortdurende verbetering van de productkwaliteit en de betrouwbaarheid van deze systemen mogelijk te maken. Terwijl dit Euralarm helpt haar huidige doelstellingen te bereiken, wil de vereniging er ook voor zorgen dat er een platform is om strategische onderwerpen te bespreken, bijvoorbeeld in de wereld van digitale infrastructuren. Dit platform zal worden geleverd door Euralarm's nieuw opgerichte Executive Advisory Council. De onderwerpen die in de council aan bod zullen komen, zijn met name strategische kwesties die verband houden met technologische of regelgevende veranderingen.

 Als branddetectie en blussing onvoldoende is afgestemd op specifieke toepassingen kunnen zich gemakkelijk situaties voordoen waarbij de blussing van een gedetecteerde brand voor veel grotere problemen zorgt dan noodzakelijk is. Dit maakt bijvoorbeeld het blussen van branden in datacenters relatief ingewikkeld. Maar ook de brand in een grote batterij-installatie in Californië kreeg onbedoeld veel grotere gevolgen door een verkeerde manier van blussing waardoor beduidend meer batterijen getroffen werden dan noodzakelijk.

 

 

Foto via Stable Diffusion

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.