EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2

ekkosense-critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2, de laatste versie van zijn SaaS-gebaseerde 3D thermische visualisatie- en monitoringssoftware voor het beheren van thermische risico’s in datacenters. Nieuw is onder meer Airflow Analytics en een nauwere integratie met Internet of Things sensoren.

EkkoSoft Critical oplossing helpt datacenterbeheerders in real-time het management van zowel de power-, koeling- als ruimtelijke aspecten van hun datacentercapaciteit te beheren. Beheerders kunnen in de oplossing hun volledige datacenter visualiseren, wat hen meer inzicht geeft in onder meer koeling, luchtstromen, energiegebruik en beschikbare ruimte. De oplossing identificeert problemen die de beschikbaarheid van IT in gevaar kan brengen, helpt het energieverbruik van koeling terug te dringen en geeft meer inzicht in datacenterassets en hun huidige status.

Zones of Influence

Nieuw in versie 3.2 in de ‘Zones of Influence’ functionaliteit, waarmee met behulp van IoT-sensoren uitgebreide informatie over de koeling in het datacenter kan worden verzameld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de temperatuur van specifieke locaties in het datacenter, maar ook naar het energieverbruik en de distributie van luchtstromen.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie Airflow Analytics, een functionaliteit die beheerders helpt luchtstromen efficiënter te beheren. Beheerders kunnen met behulp van deze functionaliteit luchtstromen in groepen onderbrengen en deze groepen afstemmen op de koelingsbehoeften van clusters van racks.

Estate Dashboards

Ook zijn nieuwe Estate Dashboards toegevoegd aan EkkoSoft Critical 3.2. Deze dashboards helpen beheerders koeling op meerdere locaties en in onbemande faciliteiten op afstand te beheren.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Datacenters op extreme locaties

Datacenters op extreme locaties

Datacenters worden doorgaans op een goed bereikbare locatie gebouwd. Er zijn echter altijd uitzonderingen. DatacenterDynamics beschrijft in een artikel een aantal datacenters op extreme locaties die door mijnbouwbedrijven worden ingezet. Het artikel beschrijft onder andere een datacenter van Collahuasi, dat in de Tarapaca-regio in het noorden van1

Datacenters: zeven beproefde methodes

Datacenters: zeven beproefde methodes

Het datacenter van vandaag is vele malen complexer geworden dan een aantal jaar geleden. Beschikbaarheid van IT-capaciteit is cruciaal, terwijl de kosten gedrukt moeten worden door een lager energieverbruik en besparing op beheer en onderhoud. Een datacenter dat altijd beschikbaar is en toch efficiënt met energie en mankracht omgaat: hoe doe je da1

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels voor gebruik in datacenters. De HARTING patchkabels zijn speciaal ontworpen voor multiport-switches en compacte industriële apparaten. De connector van de patchkabels beschikt over de speciale Dualboot-technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale trekontlasting en beschermt de vergrendeli1