Efficiëntere en toekomstbestendige elektrische installatie

ABB ComfortLine

De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor de toekomst. Snel en gemakkelijk te installeren en samen te stellen oplossingen bieden installateurs de mogelijkheid om met de veranderende vraag mee te groeien.

Een goed voorbeeld daarvan is ABB’s nieuwste serie verdeelkasten die flexibiliteit combineert met meer installatiecomfort. Onder het motto ‘ComfortLine - de toekomst is nu’ versnellen en vereenvoudigen de kasten niet alleen het werk voor de installateur maar zorgen ze ook voor een flexibelere, efficiëntere en toekomstbestendige elektrische installatie. Méér dan verbonden dus.

Die kenmerkende flexibiliteit is mede te danken aan de flens voor de kabeldoorvoer die 50% groter is dan gangbaar op de markt. Bovendien zijn de flensopeningen consistent voor alle kasten uit de nieuwe ComfortLine-reeks, zodat de installateur ook bij grotere kabelhoeveelheden profiteert van uniformiteit en een kortere installatietijd.

Voor vereenvoudigde montage in het veld is de nieuwe serie verdeelkasten van ABB uitgevoerd met het innovatieve Quick Mounting System (QMS). Zoals de naam al duidelijk maakt, gaat het hierbij om een volledig nieuwe vergrendelingstechniek voor de montage van installatiedelen in de verdeelkasten. De delen kunnen daardoor vooraf worden samengesteld en op locatie met een enkele handeling worden ingeklikt en vastgeschroefd.

“Door het vergroten van de flensmaat en het introduceren van de QMS-vergrendelingstechniek, combineren we een hoog niveau van functionaliteit met installatiegemak. Dat zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparingen en verbeterde prestaties voor onze klanten”, aldus Piero-Giorgio Schiannini, Global Product Group Manager Energy Distribution.

Ook voor het efficiënt en flexibel bedraden biedt de nieuwe ComfortLine een reeks opties. Hierbij kan worden gedacht aan de geïntegreerde horizontale en verticale bedradingskanalen, kabelinvoeren aan boven- en onderzijde van de kast en contactbeveiliging aan beide zijkanten van de kast. Andere belangrijke voordelen van de nieuwe ComfortLine-onderverdelers zijn de verhoogde stabiliteit dankzij de 3-puntsvergrendeling van de deur en de spatwaterdichte uitvoering conform beschermingsgraad IP44.

De compacte wandverdelers zijn zo geconstrueerd dat het verdeelsysteem snel en eenvoudig kan worden uitgebreid. Tot het uitgebreide programma accessoires behoort een koppelstuk waarmee kasten mechanisch op elkaar kunnen worden aangesloten. Voor een langdurige en gegarandeerde isolatiebeveiliging kan worden gekozen voor een isolatieframe. Een moderne en sierlijke afwerking van inbouwuitvoeringen is mogelijk met een los leverbare sierlijst.