eChiller120: Clean Cooling Systeem met water als koelmiddel biedt nu drie keer zoveel koelvermogen

echiller120-800x450px-1.jpg Met de nieuwste generatie eChiller biedt Efficient Energy GmbH nu 200 procent meer koelcapaciteit met 25 procent hogere efficiëntie.


Efficient Energy GmbH, fabrikant van duurzame koeltechnologie gevestigd in Feldkirchen bij München, presenteert de
nieuwste generatie van zijn eChiller-koelmachines. Het nieuwe model, de eChilller120, heeft een koelvermogen van 120 kW met 0 procent directe CO2-uitstoot. Met de Bluezero®-technologie, die water geschikt maakt als koudemiddel, heeft het bedrijf absoluut pionierswerk verricht. Door de nieuwe producten maakt Efficient Energy GmbH nu ook schone koeling toegankelijk voor toepassingen die hoge koelcapaciteiten nodig hebben.


Meer prestaties, constant hoge klimaatvriendelijkheid

 

De eChiller120 is ideaal voor proceskoeling, machinekoeling en technische airconditioning en kan daarom bijvoorbeeld worden gebruikt in de machinebouw, de voertuig-, rubber- en kunststofindustrie of voor het koelen van datacenters, schakelkasten en serverruimtes.


Het principe van het
koelproces werkt bij de nieuwe eChiller120 op dezelfde manier als bij de kleinere eChiller35 / 45. Bij de inbedrijfstelling wordt de chiller eenmalig onthard leidingwater als koudemiddel gevuld, dat vervolgens in een gesloten circuit wordt gebruikt voor koeling. De innovatie zit hem echter in de volledig opnieuw ontworpen structuur en een verbeterd compressorconcept. De speciaal door Efficient Energy GmbH ontwikkelde turbocompressor is vergroot en direct in de warmtewisselaar module geïntegreerd, wat het rendement van de koelmachine aanzienlijk verhoogt. Ondanks zijn hogere output bereikt de eChiller120 een vergelijkbaar laag geluidsniveau als zijn "kleine broertje" - de eChiller35 / 45.

 

De strategische introductie van enkele configuratie-opties is ook nieuw. Deze omvatten bijvoorbeeld een optionele behuizing en module voor vrije koeling, een module voor het uitbreiden van de deellast en andere opties voor het regelen van de systeem randapparatuur. De eChiller120 kan ook eenvoudig worden aangesloten op een bestaand terug-koelsysteem en heeft een energie-geoptimaliseerde terug-koelingsregeling.

 

Als de koelbehoefte nog groter is, kan de eChiller120 in een netwerk worden opgesteld. De modulaire en schaalbare opbouw en een optioneel geïntegreerde compoundregeling maken een koelvermogen van meer dan 500 kW mogelijk. De eChiller120 is vanaf zomer 2021 leverbaar. De eerste pre-orders zijn al geplaatst.

 

Startschot voor verdere productontwikkelingen


De ontwikkeling van een eentraps chiller met een hoger koelvermogen was de volgende logische stap voor Efficient Energy. Dit is echter slechts het begin van de uitbreiding van het productgamma. “Het marktpotentieel van Bluezero®-technologie is nog lang niet uitgeput en we werken al aan verdere ontwikkelingen. Voor 2020/2021
zijn substantiële investeringen gedaan in laboratoriuminfrastructuur en ontwikkeling om schone koeling zo snel en breed mogelijk op de markt te brengen ”, benadrukt Georg Dietrich, algemeen directeur van Efficient Energy GmbH. Tegelijkertijd breidt het bedrijf zijn distributienetwerk uit en streeft het naar meer OEM-partners. "Dit is de enige manier waarop we een kans hebben om het Bluezero®-marktpotentieel verder te benutten en een impact te hebben in de strijd tegen de klimaatcrisis", zegt Dietrich.

 

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.