Eatons supercapacitor biedt onderhoudsvrije oplossing voor back-upvermogen

eaton

Back-up stroomvoorzieningen voor korte looptijden maken vaak gebruik van accu’s die veel onderhoud vragen, of bestaan uit minder efficiënte, mechanische vliegwielen met een zeer korte autonomie. Om deze problemen te verhelpen introduceert Eaton de nieuwe XML supercapacitor-modules die, in combinatie met een Eaton UPS, een uiterst betrouwbare back-upstroom oplossing bieden. Bovendien zijn deze supercaps onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en hebben ze een zeer lange levensduur.

Bij plotselinge stroomuitval of piekbelasting wil je als bedrijf zonder problemen en schadevrij operationeel blijven. Om de belastingen op het systeem gedurende een korte periode te beschermen tegen de meest voorkomende problemen op het gebied van stroomkwaliteit en -uitval heeft Eaton de supercapacitor ontwikkeld. Deze hoogvermogen energieopslagapparaten met een ultrahoge capaciteit maken gebruik van een elektrochemische, dubbellaagse condensator (EDLC)-constructie in combinatie met bedrijfseigen materialen en processen. Deze combinatie van geavanceerde technologieën stelt Eaton in staat om een grote reeks condensatoroplossingen aan te bieden die zijn aangepast voor toepassingen op het gebied van back-upstroom.

Lagere onderhoudskosten

De supercapacitor heeft een aantal unieke eigenschappen. In tegenstelling tot bestaande loodzuurbatterijen zijn de supercaps onderhoudsvrij. Dit betekent dat vervanging van en onderhoud aan de batterijen niet meer nodig is, wat zorgt voor een aanzienlijke besparing op de onderhoudskosten. Daarnaast hebben de supercaps een levensduur van 20 jaar. Een ander groot voordeel is dat de supercapacitor betrouwbaar en rendabel blijft functioneren in temperaturen van min 40 tot plus 65 graden, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassingen waarbij traditionele, door accu’s ondersteunde oplossingen niet kunnen worden ingezet.

3-fase UPS-producten

De supercapacitor back-upstroom oplossing is verkrijgbaar voor alle, meest recente 3-fase Eaton UPS-producten, van units van 8 kW tot en met parallelle UPS-systemen van 7700 kW en die back-uptijden leveren van enkele seconden tot meerdere minuten.

Dossiers