Eaton werkt met EMC aan power management voor cloud-platform

Eaton’s power management suite is onlangs door EMC gecertificeerd voor VSPEX. Dit is een zogeheten referentiearchitectuur die de planning en configuratie van private cloud-omgevingen drastisch vereenvoudigt. VSPEX bestaat hiertoe standaard uit koppelingen met server-, storage-, networking- en virtualisatie-componenten en kan wat energiegebruik betreft nu met Eaton-software worden beheerd.

Als Advantage partner van het EMC Technology Connect Partner Program levert Eaton oplossingen op het gebied van power management, monitoring en bescherming om hiermee de implementatie van de energie-infrastructuur voor het VSPEX platform te vereenvoudigen. Nu Eaton’s sleutelrol is gevalideerd, kan het bedrijf IT- en datacenter professionals voorzien van een uitgebreide en geïntegreerde oplossing voor het handhaven van de uptime en het verbeteren van de bedrijfscontinuïteit.

Samenwerking

“Onze samenwerking met EMC benadrukt de mogelijkheden van Eaton’s geïntegreerde oplossingen voor energiebeheer, voortbouwend op de schaalbare voordelen van VSPEX. Het helpt klanten bij het verkrijgen van meer controle”,aldus Herve Tardy, vice president en general manager Power Quality van Eaton. “Eaton heeft sinds 2009 ‘power’geïntegreerd met verschillende toonaangevende platformen voor virtualisatie. Het leveren van oplossingen voor het VSPEX platform is een natuurlijke voortzetting van deze inspanning.”

“Eaton’s oplossingen bieden EMC klanten meerwaarde door het ruime en geavanceerde aanbod aan mogelijkheden’’, vertelt Pete Eggimann, directeur VSPEX Ecosystem Program bij EMC Corporation. “Samen delen we een commitment voor het creëren van innovatieve technologie. We kijken uit naar de samenwerking met onze gezamenlijke channel partners om energiebeheeroplossingen voor VSPEX te creëren en te ondersteunen.”

Beschikbaarheid en juistheid

Als onderdeel van de wederzijdse commitment naar leveranciers en klanten, werken Eaton en EMC samen aan het technologisch ontwerp en de integratie van de VSPEX-oplossing met de componenten van Eaton. Het gaat in eerste instantie om Eaton's 9PX UPS-systemen, managed PDU’s voor rackmontage en de Intelligent Power Manager-software. Datacenters die VSPEX toepassen en hierbij gebruikmaken van Eaton’s Intelligent Power Manager-software, beschikken daarmee over een tool die de beschikbaarheid en juistheid van data garandeert. Zij zijn in staat bedrijfskritische toepassingen op afstand te bewaken, te beheren en correct uit te schakelen bij een stroomstoring. Vindt een langdurige stroomstoring plaats, dan kan de software virtuele machines van een getroffen server naar een beschikbare server in het netwerk verplaatsen. Dit alles kan rechtstreeks vanuit het VMware’s vCenter server management-platform worden geautomatiseerd, zonder downtime.

Rack PDUs

Eaton’s managed rack PDU’s met Cisco’s EnergyWise-technologie maken het VSPEX-gebruikers mogelijk om op individueel stopcontactniveau het energieverbruik te bewaken en te controleren. In combinatie met een Eaton ‘environmental monitoring probe' kunnen gebruikers geautomatiseerde acties en alerts configureren als vochtigheid en temperatuur de rack-hardware dreigen aan te tasten.

Ga voor meer informatie naar www.eaton.eu.