Eaton en CTS Nordics investeren in NordicEPOD

nordicepod-building

NordicEPOD, een bedrijf gespecialiseerd in de productie en integratie van gestandaardiseerde energiemodules voor de datacenterindustrie, heeft een investering binnengehaald van CTS Nordics, een bedrijf dat zich toespitst op datacenterontwerp en -bouw, en Eaton, actief met power management.

NordicEPOD wil de complexiteit, kosten en doorlooptijden verminderen die gepaard gaan met de bouw van nieuwe datacenters. Dat is uiteraard belangrijk voor datacenters, zeker nu de sector een sterke groei doormaakt. Elke EPOD is gebouwd volgens hetzelfde standaard ontwerp: het bevat alle voedings-, backup-, koelings- en besturingssystemen, zoals UPS'en, schakelapparatuur en energiedistributie die de voorziening tot 2MW vermogen kunnen ondersteunen. De EPOD wordt ontworpen en geplaatst tussen het stroomnetwerk en de IT-infrastructuur van het datacenter dat hij beschermt.

Morten Molven, algemeen directeur van NordicEPOD, licht in een bericht toe: "We zijn verheugd over de samenwerking met Eaton. Hun wereldwijde bereik en hun toewijding aan NordicEPOD zullen ons helpen om aanzienlijk te groeien, zodat we zeker voldoende aanbod kunnen produceren en kunnen garanderen dat we volledig tegemoetkomen aan de projectvereisten van onze klanten. Eatons huidige en evoluerende technologie past perfect bij ons EPOD-ontwerp.”

CTS Nordics is een ontwerp- en bouwbedrijf voor datacenters, gespecialiseerd in nieuwe bouw- en ontwerpmethodes. Ze bieden exploitanten van datacenters in Scandinavië een gestandaardiseerde en snel inzetbare, kosteneffectieve aanpak voor het ontwerp, de bouw en de inbedrijfname van datacenters. 

Als gevolg van deze overeenkomst zal de productie van de bestaande fabriek van NordicEPOD in Oslo onmiddellijk worden verhoogd. Bovendien wordt in augustus een grotere fabriek in Oslo geopend om de huidige bestelcapaciteit van meer dan 500MW aan EPOD's per jaar te bedienen. Ook plannen voor een derde fabriek, op een nog te bevestigen locatie in Europa, liggen al op de tekentafel. 

Ciarán Forde, Vice President strategic accounts & alliances bij Eaton, zegt: "NordicEPOD maakt al deel uit van ons xModular partnerprogramma en deze deal versterkt onze relatie. Het is uniek hoe CTS Nordics en NordicEPOD de handen ineen hebben geslagen om de status-quo te doorbreken en exploitanten van datacenters nieuwe meerwaarde te bieden. Beide bedrijven zijn ontstaan om de datacenterindustrie te bedienen en zich daar ook volledig op te focussen. Dit vormde hun manier van werken en resulteerde in ingenieuze, unieke technische oplossingen. Dit is de mate van innovatie en schaalgrootte dat nodig is om aan de behoeften van de markt te voldoen."

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.