Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

_704d36b3-4c10-4de9-839c-f7895fc166c7

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

De locatie grenst aan een van de bestaande locaties van het bedrijf en bevindt zich op slechts een steenworp afstand van One Wilshire. Dit gebouw staat bekend als het meest connected gebouw aan de westkust.

Het project, dat voor het eerst werd gemeld door lokale website Urbanize, zal meer datacentercapaciteit naar Los Angeles brengen. De stad kent al langer een sterke vraag naar digitale diensten, onder andere vanuit de entertainment- en gamingsector.

Het adres van de site is 727 S. Grand. De locatie is momenteel een parkeerdek. Deze zal worden gesloopt om plaats te maken voor een 13 verdiepingen tellend datacentergebouw. Het vloeroppervlak zal ongeveer 45.000 vierkante bedragen. De helft van die ruimte zal worden ingenomen door IT-racks, de rest is bedoeld voor enerzijds de mechanische en elektrische infrastructuur en anderzijds parkeerruimte voor klanten en leveranciers.

 

 

Foto: met AI gemaakte artist impression.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.