Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen

_704d36b3-4c10-4de9-839c-f7895fc166c7

Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.

De locatie grenst aan een van de bestaande locaties van het bedrijf en bevindt zich op slechts een steenworp afstand van One Wilshire. Dit gebouw staat bekend als het meest connected gebouw aan de westkust.

Het project, dat voor het eerst werd gemeld door lokale website Urbanize, zal meer datacentercapaciteit naar Los Angeles brengen. De stad kent al langer een sterke vraag naar digitale diensten, onder andere vanuit de entertainment- en gamingsector.

Het adres van de site is 727 S. Grand. De locatie is momenteel een parkeerdek. Deze zal worden gesloopt om plaats te maken voor een 13 verdiepingen tellend datacentergebouw. Het vloeroppervlak zal ongeveer 45.000 vierkante bedragen. De helft van die ruimte zal worden ingenomen door IT-racks, de rest is bedoeld voor enerzijds de mechanische en elektrische infrastructuur en anderzijds parkeerruimte voor klanten en leveranciers.

 

 

Foto: met AI gemaakte artist impression.

Meer over
Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.