Datacenterfirma Global Switch onderzoekt verkoop-in-delen

Globalswitch AMS

Global Switch Holdings overweegt een strategische beslissing om zijn datacenterportfolio op te splitsen, met als doel een potentiële verkoop ter waarde van ongeveer 6 miljard dollar nieuw leven in te blazen.

Dat melden diverse media (onder andere hier en hier). Global Switch is opgericht in 1998 en bezit een portfolio van dertien datacenters in belangrijke steden in Europa en Azië-Pacific. In Amsterdam beschikt het bedrijf over een faciliteit in Slotervaart.

Naar verluidt gaan de discussies tussen de aandeelhouders van het Britse bedrijf over de mogelijkheid om de activiteiten van Global Switch in Europa en de regio Azië-Pacific afzonderlijk aan kopers aan te bieden. Ook wordt bekeken of het zinvol is om de Australische activiteiten te scheiden van de Europese en Aziatische activiteiten.

Volgens bronnen die met Bloomberg spraken, zou zowel de Europese als de Aziatische divisie kunnen worden gewaardeerd op £ 2,3 miljard. De oorspronkelijke vraagprijs van de aandeelhouders van het bedrijf van £ 7,8 miljard voor de hele datacentergroep zou voor aarzeling bij potentiële kopers hebben geleid, aangezien sommige van deze partijen slechts geïnteresseerd zouden zijn in delen van het bedrijf. Het splitsen van het bedrijf zou daarom de kansen op een verkoop kunnen vergroten.

Tot de partijen die interesse zouden hebben in een gehele of gedeeltelijke overname behoren de private equity-firma's EQT uit Zweden, het Amerikaanse KKR en het in japan gevestigde PAG.

 

Foto: Global Switch

 

Meer over
Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Volgens The Guardian hebben de datacenters in Ierland vorig jaar meer elektriciteit verbruikt dan alle stedelijke huishoudens samen. Het groeiende aantal datacenters in het land gebruikte 21% van de totale elektriciteit, een stijging van 20% ten opzichte van 2022

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Datacenterbedrijf Penta Infra en warmtebedrijf Polderwarmte hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken aan de duurzame inzet van restwarmte van het datacenter van Penta Infra in de Waarderpolder.