Datacenterfirma Global Switch onderzoekt verkoop-in-delen

Globalswitch AMS

Global Switch Holdings overweegt een strategische beslissing om zijn datacenterportfolio op te splitsen, met als doel een potentiële verkoop ter waarde van ongeveer 6 miljard dollar nieuw leven in te blazen.

Dat melden diverse media (onder andere hier en hier). Global Switch is opgericht in 1998 en bezit een portfolio van dertien datacenters in belangrijke steden in Europa en Azië-Pacific. In Amsterdam beschikt het bedrijf over een faciliteit in Slotervaart.

Naar verluidt gaan de discussies tussen de aandeelhouders van het Britse bedrijf over de mogelijkheid om de activiteiten van Global Switch in Europa en de regio Azië-Pacific afzonderlijk aan kopers aan te bieden. Ook wordt bekeken of het zinvol is om de Australische activiteiten te scheiden van de Europese en Aziatische activiteiten.

Volgens bronnen die met Bloomberg spraken, zou zowel de Europese als de Aziatische divisie kunnen worden gewaardeerd op £ 2,3 miljard. De oorspronkelijke vraagprijs van de aandeelhouders van het bedrijf van £ 7,8 miljard voor de hele datacentergroep zou voor aarzeling bij potentiële kopers hebben geleid, aangezien sommige van deze partijen slechts geïnteresseerd zouden zijn in delen van het bedrijf. Het splitsen van het bedrijf zou daarom de kansen op een verkoop kunnen vergroten.

Tot de partijen die interesse zouden hebben in een gehele of gedeeltelijke overname behoren de private equity-firma's EQT uit Zweden, het Amerikaanse KKR en het in japan gevestigde PAG.

 

Foto: Global Switch

 

Lees ook
China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.