Datacenterfirma Global Switch onderzoekt verkoop-in-delen

Globalswitch AMS

Global Switch Holdings overweegt een strategische beslissing om zijn datacenterportfolio op te splitsen, met als doel een potentiële verkoop ter waarde van ongeveer 6 miljard dollar nieuw leven in te blazen.

Dat melden diverse media (onder andere hier en hier). Global Switch is opgericht in 1998 en bezit een portfolio van dertien datacenters in belangrijke steden in Europa en Azië-Pacific. In Amsterdam beschikt het bedrijf over een faciliteit in Slotervaart.

Naar verluidt gaan de discussies tussen de aandeelhouders van het Britse bedrijf over de mogelijkheid om de activiteiten van Global Switch in Europa en de regio Azië-Pacific afzonderlijk aan kopers aan te bieden. Ook wordt bekeken of het zinvol is om de Australische activiteiten te scheiden van de Europese en Aziatische activiteiten.

Volgens bronnen die met Bloomberg spraken, zou zowel de Europese als de Aziatische divisie kunnen worden gewaardeerd op £ 2,3 miljard. De oorspronkelijke vraagprijs van de aandeelhouders van het bedrijf van £ 7,8 miljard voor de hele datacentergroep zou voor aarzeling bij potentiële kopers hebben geleid, aangezien sommige van deze partijen slechts geïnteresseerd zouden zijn in delen van het bedrijf. Het splitsen van het bedrijf zou daarom de kansen op een verkoop kunnen vergroten.

Tot de partijen die interesse zouden hebben in een gehele of gedeeltelijke overname behoren de private equity-firma's EQT uit Zweden, het Amerikaanse KKR en het in japan gevestigde PAG.

 

Foto: Global Switch

 

Meer over
Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.