'Bedrijven geven in 2019 22,71 miljard dollar uit aan de bouw van datacenters'

Modern interior of server room in datacenter

De wereldwijde markt voor het bouwen van datacenters maakt een flinke groei door de komende jaren. Onderzoeksbureau MarketsandMarkets verwacht dat de markt een jaar-op-jaar groei van 9,3% zal laten zien. De markt is naar verwachting in 2019 goed voor een omzet van 22,73 miljard dollar.

MarketsandMarkets verwacht dat de totale omzet van de markt dit jaar uitkomt op 14,59 miljard dollar. Met name de Aziatische markt (APAC) presteert goed en komt in 2019 naar verwachting uit de bus als de grootste markt voor het bouwen van datacenters. Noord-Amerika staat op de tweede plaats. Het Midden-Oosten en Afrika (MEA) wordt door MarketsandMarkets gezien als de snelst groeiende markt voor de komende jaren.

De vraag naar dataopslag groeit volgens MarketsandMarkets snel. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan datacenters, wat de markt ten goede komt. Datacenterbeheerders bouwen volledig nieuwe datacenters of breiden bestaande locaties uit met extra capaciteit. Deze ontwikkeling biedt dan ook kansen voor spelers in de markt.

Meer over
Lees ook
Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Als de ruimte beperkt is maar de behoefte aan digitale infrastructuur groot, dan moeten we creatief worden. Daarom werkt Keppel Data Centres in Singapore aan de ontwikkeling van een drijvend datacenter.

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

Om een beter zicht te krijgen op Belgische spelers binnen het werkgebied van de datacenters en de aanbieders van digitale inhoud, voerde het BIPT een studie uit die de commerciële ontwikkelingen op de markt analyseert en de diensten die er aangeboden worden inventariseert. Daarnaast werd ook gekeken hoe er wordt omgegaan met veiligheid en duurzaam1

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit ultra-resistente nylon kabelbinders breiden outdoor-mogelijkheden uit

Panduit heeft een serie kabelbinders geïntroduceerd die bestand is tegen ruwe gebruiksomgevingen en uv-straling. De nieuwe PLT-6120 kabelbinders zijn gemaakt van veerkrachtig polyamide 612 met een gegarandeerde levensduur van 20 jaar.