Asperitas opent showcaselocatie voor Immersed Computing

Tijdens de Nationale Datacenter Dag op dinsdag 13 juni 2017 zal Asperitas een nieuwe showcase locatie voor Immersed Computing openen bij atom86 (Schuberg Philis) in Schiphol-Rijk.

Asperitas-300x86 Immersed Computing is een concept ontwikkeld door Asperitas, de cleantech startup uit Haarlem, voor extreem efficiënte en duurzame datacenters. De basis van Immersed Computing is een methode van koelen die bekend staat als total liquid cooling waarbij IT hardware wordt ondergedompeld in vloeistof.

Vandaag de dag worden de meeste datacenters gekoeld met luchtsystemen, maar daar wil Asperitas graag verandering in brengen. Met een goede reden, want datacenters kunnen 50% van hun energie footprint verminderen, 5 keer minder ruimte innemen en 99% van de gebruikte energie hergebruiken in de vorm van warm water. Voor cloudproviders zijn er nog meer voordelen: de performance van servers kan sterk worden verbeterd waardoor er met minder hardware dezelfde performance behaald kan worden. Dit is aantrekkelijk omdat de kosten voor software licenties aanzienlijk gereduceerd kunnen worden.

Asperitas heeft Immersed Computing gedurende 2 jaar ontwikkeld met een ecosysteem van gespecialiseerde partners. De Universiteit van Leeds heeft pilots uitgevoerd, de engineers van ADSE hebben het product design gedaan, Schleifenbauer is betrokken voor de speciale PDU systemen en met Perf-IT is er een innovatief management systeem ontwikkeld. Het eerste market ready product, de AIC24, wordt geproduceerd door Brink Industrial in Nederland. Asperitas heeft op de Cloud Expo Europe haar eerste oplossingen voor de cloud industrie gelanceerd afgelopen maart in Londen en heeft al meerdere internationale award nominaties ontvangen voor de ontwikkelde technologie.

atom86 - onderdeel van Schuberg Philis - is in 2009 opgericht en beschikt over een eigen backbone, die garant staat voor maximale prestaties en connectiviteit, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. De colocatie diensten worden aangeboden en geleverd vanuit het datacenter in Schiphol-Rijk. Daarmee staat het middenin de Digital Gateway to Europe, met directe verbindingen naar 20 bekende locaties in de regio Amsterdam, zoals AMS-IX. Het team bedient een breed pakket zakelijke klanten en Service Providers.

Schuberg Philis is een innovatief technologie bedrijf gespecialiseerd in het faciliteren van 'mission critical' cloud applicaties voor klanten uit de retail, energie en financiële branche. Onlangs ontving het team van Schuberg Philis nog een TOMMIES award voor 'Most Innovative IT Sourcing vendor' in Nederland.

Tot woensdag 12 juli 2017 zal een AIC24 module live te bewonderen zijn. Bezoeken zijn te plannen via Asperitas.