Airedale lanceert voor R410A geoptimaliseerde Ultima Compact Chiller en Ultima Compact Condensing Unit

Het Britse Airedale International Air Conditioning lanceert vernieuwde versies van de Ultima Compact Chiller en Ultima Compact Condensing Unit. Beide modellen zijn geoptimaliseerd voor gebruik met het koudemiddel R410A. Airedale wordt in Nederland vertegenwoordigd door Roodeberg.

Airedale_Ultima-Compact De nieuwe units vullen de bestaande R407C reeks van Airedale aan. Ten opzichte van deze units bieden de nieuwe Ultima Compact Chiller en Ultima Compact Condensing Unit een hogere efficiëntie en verbeterde prestaties. Net als hun voorgangers zijn de units beschikbaar met een enkel of dubbel circuit. Ook zijn de units beschikbaar in een standaard en extra stille versie. De Ultima Compact Chiller reeks kan volgens Airedale een Energy Efficiency Ratio (EER) van 3,6 en een European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) van 4,7 realiseren.

DSH scroll-compressor technologie

De modellen zijn onder andere voorzien van de DSH scroll-compressor technologie. Deze compressors veroorzaken minder trillingen dan andere compressors en zijn gericht op energie-efficiëntie onder deellast om de operationele kosten te verlagen.

Zowel de Ultima Compact Chiller als de Condensing Unit reeks zijn specifiek ontworpen voor het koudemiddel R410A. Dit koudemiddel biedt ten opzichte van R407C een hogere capaciteit voor warmteuitwisseling. Het systeem levert hierdoor een hogere efficiëntie en is daarnaast minder vatbaar voor efficiëntieverlies door wegvallende druk.

Elektronische expansieventielen

Daarnaast zijn alle Ultima Compact Chillers standaard voorzien van elektronische expansieventielen. Deze ventielen leveren een 30% hogere EER op. De Ultima Compact Condensing Units zijn voorzien van ‘Remote Electronic Expansion Valves’ (REEV’s), die het mogelijk maken de units te combineren met luchtbehandelingsunits van iedere fabrikant, ongeacht capaciteit. REEV’s leveren een efficiëntieverbetering tot 30% op, zorgen voor meer keuzevrijheid, maken intelligente configuratie op afstand mogelijk en zorgen voor lagere installatiekosten.

Dossiers